ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Τι απάντησε σε γονέα που θέλει πρωινή ζώνη στο σχολείο του παιδιού του

Διάδωσέ το

αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

H υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, πριν λίγες ημέρες μίλησε στην εκπομπή οι “αταίριαστοι” του ρ/σ ΣΚΑΙ   και μεταξύ άλλων περιέγραψε έναν άλλο  τρόπο που μπορεί να γίνει  μετεγγραφή μαθητή σε δημοτικό σχολείο, πέρα από τους λόγους  που αναφέρονται στο Π.Δ 79/2017.

Ακροατής της εκπομπής, ρώτησε το εξής: “για τη λειτουργία της πρωινής ζώνης, στο σχολείο που είναι ολοήμερο, απαραίτητη προυπόθεση είναι να φοιτούν 10 μαθητές. Αν έχουν εγγραφεί λιγότεροι μαθητές η ζώνη δε λειτουργεί και οι οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν;”

Η απάντηση της υπουργού Παιδείας κας Ν. Κεραμέως

“Είναι γεγονός ότι χρειάζεται ένας ελάχιστος αριθμός μαθητών για να δικαιολογηθεί η λειτουργία ενός σχολείου. Σε πολλά σχολεία από τις 16:00 που τελείωνε τώρα πάει έως τις 17:30 και δίνει χρόνο στους γονείς που εργάζονται ευελιξία στην επαγγελματική τους ζωή”.

“Είναι όμως κάτι το οποίο χρειάζεται κάποιον ελάχιστο αριθμό μαθητών. Μπορεί όμως κανείς να δει και άλλα σχολεία στη γειτονιά που μπορεί ενδεχομένως να ικανοποιούσαν  αυτό το αίτημα”

Αν και στο ΠΔ 79/2017 δεν αναφέρεται ως λόγος ένας τέτοιος τρόπος μετεγγραφής μαθητή σε άλλα σχολείο, ίσως η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να έχει στα σχέδιά της, άμεσα να συμπληρώσει το πλαίσιο μετεγγραφών έτσι ώστε να ανταποκρίνεται συνολικά στις ανάγκες των εργαζόμενων οικογενειών που θέλουν τα παιδιά τους να φοιτούν σε σχολείο που έχει ολοήμερο και πρωινή ζώνη.

Σύμφωνα με το ΠΔ 79/2017 οι λόγοι για μετεγγραφή μαθητή στα δημοτικά σχολεία μετά από αίτηση των γονέων είναι:

1. Μετεγγραφές μαθητών από σχολείο σε σχολείο μπορεί να γίνουν ύστερα από αίτηση των γονέων/κηδεμόνων και εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθοι λόγοι:

α) μετοίκηση της οικογένειας του μαθητή,

β) φοίτηση μαθητή σε σχολείο το οποίο δεν έχει σχολική περιφέρεια, σύμφωνα με το άρθρο 5 του παρόντος,

γ) σε περίπτωση που οι μαθητές μετακινούνται από μονοθέσιο, διθέσιο και τριθέσιο σε πολυθέσιο σχολείο εφόσον οι γονείς τους επιθυμούν τη μετακίνηση αυτή.

Δείτε δημοσιεύσεις του fresh -education:

Διευθυντές σχολείων: Ποιες βεβαιώσεις επιμόρφωσης μοριοδοτούνται

Διευθυντές σχολείων: Υπολογίστε τα μόρια σας για τις κρίσεις (Πίνακας)

Κόπτσης για νεοδιόριστους: Να μην ανησυχούν δεν υπάρχουν ποινές στην αξιολόγηση παρά μόνο επιμόρφωση

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …