ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Οι συνδικαλιστές ασκούν πιέσεις στους εκπαιδευτικούς για να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση στα σχολεία

Διάδωσέ το

Ασκούν πιέσεις οι συνδικαλιστές ηγεσίες στους εκπαιδευτικούς για να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση στα σχολεία, ανέφερε η υπουργός Παιδείας σήμερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Τους λένε μην συμφωνείτε στην αξιολόγηση και αυτά αναφέρονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  σαράντα χρόνια στη χώρα μας υπάρχει μια ιδεολογική μάχη κατά της αξιολόγησης, είπε η κα Ν. Κεραμέως.

Η υπουργός στη συνέχεια διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά των σχολείων.

Αναφερόμενη στη διαδικασία, είπε ότι θα υπάρξουν δυο στάδια. Στο πρώτο θα αξιολογηθεί η λειτουργία του σχολείου και η εκπαιδευτική δραστηριότητα. Στο δεύτερο στάδιο θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι η αξιολόγηση έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι αυτοί που θα  αξιολογούνται θετικά θα παίρνουν μόρια για να γίνουν στελέχη και για αυτούς που υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση. Αν κάποιος κριθεί ως ανεπαρκής, μετά από και την επιμόρφωση, δε θα απολυθεί, τόνισε η υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Τέλος, η υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά “έχω αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δε  διοχετεύουν την ενέργειά τους  σε θέματα εκπαίδευσης και όχι σε θέματα αξιολόγησης. Να έρθουν να μας πουν ότι “αυτό το βιβλίο θέλει διόρθωση, προσθέστε αυτό το μάθημα”…εδώ είμαστε για να το ακούσουμε

Πηγή: fresh-education.gr

Διαβάστε: «Βόμβα» Συντονιστών Εκπ/κού Έργου προς Κεραμέως: «Όχι» απειλές και ποινές στους εκπαιδευτικούς

ΦΕΚ: Ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας edupass.gov.gr. Πώς θα λειτουργεί

 «Ενδυνάμωση εκπαιδευτικών» και εκτός εργασιακού ωραρίου: Συνολικά στις 100 οι συνεδριάσεις, επιμορφώσεις και συναντήσεις

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *