ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΙΕΠ: Επιμόρφωση των ΣΕΕ και ΣΕΠ στην διαπολιτισμική ενταξιακή εκπαίδευση

Διάδωσέ το

Καλούνται οι εμπλεκόμενοι/νες να εγγραφούν στο Μητρώο ΙΕΠ από αύριο Τετάρτη 7/4/2021 έως και την Παρασκευή 9/4/2021 και ώρα 13:00 προκειμένου να λάβουν πρόσβαση στην πλατφόρμα επιμόρφωσης.

Σχετικό αρχείο

Ανακοίνωση-Πρόγραμμα

Υποβολή αίτησης στο μητρώο του ΙΕΠ εδώ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ 

στη Διαπολιτισμική Ενταξιακή Εκπαίδευση 

ΣΚΟΠΟΣ 

– Η επιμόρφωση, ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων  ΖΕΠ, των εκπαιδευτικών των ΤΥ και ΔΥΕΠ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  – Η προώθηση των αρχών και του εκπαιδευτικού της συμπεριληπτικής, διαπολιτισμικής  εκπαίδευσης. 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ 

Στην επιμορφωτική δράση επιμορφώνονται οι κάτωθι εκπαιδευτικοί κατά αρμοδιότητα ανά  ΠΕΚΕΣ  

τον/την Οργανωτικό Συντονιστή/τρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ)  

τον/την Αναπληρωτή/τριά τους ή ΣΕΕ με σχολεία ΖΕΠ στην αρμοδιότητά του/της τον/την Συντονιστή/τρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) Ειδικής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης τον/την Συντονιστή/τρια Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) Εκπαίδευσης για την Αειφορία όλους/όλες τους/τις Συντονιστές/τριες Εκπαίδευσης Προσφύγων (Σ.Ε.Π.) της περιοχής  αρμοδιότητάς τους. 

προκειμένου να επιμορφώσουν και υποστηρίξουν με σειρά προτεραιότητας Α. όλους/όλες τους/τις ΣΕΕ του ΠΕΚΕΣ και τον/την Προϊστάμενο/μενη των οικείων Κ.Ε.Σ.Υ. Β. τους/τις εκπαιδευτικούς των Τ.Υ. και Δ.Υ.Ε.Π. και τους/τις Διευθυντές των σχολικών  μονάδων ΖΕΠ της περιοχής αρμοδιότητάς της 

Γ. το σύνολο των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς της 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 

Η στοχευμένη επιμόρφωση (20ωρη) γίνεται με τη μορφή σύγχρονης εξ αποστάσεως  εκπαίδευσης και περιλαμβάνει πέντε τετράωρα από την Δευτέρα 12 Απριλίου έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρες 14.00-18.00 στις εξής γενικές ενότητες: 

o Εκπαιδευτικό Υλικό της Πλατφόρμας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης ΙΕΠ, Δράση 4 «Επιμορφωτικές Δράσεις για την Υποστήριξη της Εκπαίδευσης Παιδιών Προσφύγων» στα  πλαίσια του MIS 5004204, Πλατφόρμα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης 

  •  Αρχές Συνδιδασκαλίας σε σύνθετα περιβάλλοντα μάθησης 
  •  Αρχές και διαδικασίες της Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης και της Παιδαγωγικής της ένταξης  o Οδηγοί Εκπαιδευτικού 
  •   Μεθοδολογία της Ενταξιακής Εκπαίδευσης Προσφύγων του προγράμματος Wergeland του  Συμβουλίου της Ευρώπης 
  •  Μεθοδολογία υποδοχής, διδασκαλίας και ένταξης στην τυπική και μη τυπική μάθηση:  Teach4Intefration, Ψηφιακό και διαδραστικό υλικό UNICEF/Πανεπιστημίων Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των επιμορφωτών στις επιμορφωτικές δράσεις γίνεται αμισθί. 

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *