ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΙΕΠ: Δήλωση συμμετοχής σε εξ αποστάσεως ημερίδες σχετικά με την εκπ/ση μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Διάδωσέ το

Υλοποίηση δύο (2) εξ αποστάσεως ημερίδων επιμόρφωσης/ενημέρωσης σχ. με την εκπ/ση μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από το ΙΕΠ

Πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής 

στις δύο (2) εξ αποστάσεως ημερίδες ενημέρωσης/επιμόρφωσης που προβλέπεται να υλοποιηθούν στο  πλαίσιο της Δράσης 6 «Δημοσιότητα – Προβολή της Πράξης» της Πράξης «Καθολικός σχεδιασμός και  ανάπτυξη προσβάσιμου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού»

Στις ημερίδες καλούνται να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί ειδικής και γενικής εκπαίδευσης, Συντονιστές  /στριες Εκπαιδευτικού έργου, στελέχη εκπαίδευσης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό καθώς και όσοι/ες εμπλέκονται στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία μαθητών/τριών με αναπηρία. Επιπροσθέτως, στις  ημερίδες δύναται να συμμετάσχουν φοιτητές/τριες, γονείς, εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ιδρυμάτων  τριτοβάθμιας και των Περιφερειών Εκπαίδευσης, της ΕΣΑμεΑ των κατά τόπους σωματείων και φορέων  εκπροσώπησης ΑμεΑ, των περιφερειακών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τομείς ΕΑΕ καθώς και  των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Το αντικείμενο της επιμόρφωσης αφορά στην εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών με αναπηρία ή ειδικές  εκπαιδευτικές ανάγκες και στην προώθηση ενταξιακών εκπαιδευτικών πρακτικών στο σχολείο καθώς και της  διεπιστημονικής συνεργασίας και της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας.  

Ειδικότερα, στις ημερίδες ενημέρωσης/επιμόρφωσης θα παρουσιαστεί:  

α) το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης από τους/τις Ειδικούς/-ές  Επιστήμονες/Εμπειρογνώμονες καθώς και ο τρόπος χρήσης του από τους/τις εκπαιδευτικούς στις τάξεις,  τους γονείς, ΕΕΠ, τους/τις θεραπευτές/τριες ή άλλους/ες εμπλεκόμενους/ες στην εκπαιδευτική και  μαθησιακή διαδικασία. Το υλικό που θα παρουσιαστεί αφορά στην εκπαίδευση μαθητών/τριών με  αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (τύφλωση, κώφωση, Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος,  τυφλοκώφωση, Προβλήματα Προσοχής και συγκέντρωσης, κ.ά), την ανάπτυξη ενταξιακής κουλτούρας και  πρακτικών στο σχολείο και την εκπαιδευτική/παιδαγωγική αξιολόγηση μαθητών/τριών με αναπηρία ή  ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προκειμένου να σχεδιαστεί το Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης. 

β) η πλατφόρμα ασύγχρονης εξ΄ αποστάσεως επιμόρφωσης iepX (iepx.edu.gr) με το  περιεχόμενο/μαθήματα που περιλαμβάνει, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν παρακολούθηση,  κατόπιν εγγραφής στην εν λόγω πλατφόρμα, από τους/τις εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης,  Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ), φοιτητές/τριες, γονείς ή άλλους/ες εμπλεκόμενους/ες στην εκπαιδευτική και μαθησιακή  διαδικασία. Πρόκειται για μία ανοιχτή διαδικασία μαζικών ανοιχτών online μαθημάτων(Massive Open Online  Courses – MOOCs). Οι συμμετέχοντες/ουσες θα ενημερωθούν για τις ημερομηνίες έναρξης της ασύγχρονης  εξ αποστάσεως επιμόρφωσης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας iepX, τη διαδικασία εγγραφής και παρακολούθησης των εν λόγω μαθημάτων καθώς και έκδοσης βεβαίωσης/πιστοποίησης παρακολούθησης.  Τα μαθήματα αυτά καλύπτουν την επιμόρφωση/κατάρτιση των συμμετεχόντων/ουσων για την εκπαίδευση  μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και για την εφαρμογή πρακτικών  συμπερίληψης στο σχολείο. 

Το εκπαιδευτικό υλικό πληροί τα κριτήρια προσβασιμότητας και για τις ημερίδες αυτές προβλέπονται και  υπηρεσίες διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. 

Διάρκεια επιμόρφωσης 

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως ενημέρωση/επιμόρφωση θα έχει συνολική διάρκεια έως δώδεκα (12) ώρες, οι  οποίες κατανέμονται εξίσου στις 2 ημερίδες και θα διεξαχθούν ως εξής:  

α) 1η Ημερίδα: Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021  

β) 2η Ημερίδα: Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021  

Οι ημερίδες θα υλοποιηθούν μετά τη λήξη λειτουργίας/ωραρίου της σχολικής μονάδας. Η ενημέρωση/επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί από μέλη της ομάδας έργου και από τους/τις ειδικούς  επιστήμονες/εμπειρογνώμονες ειδικών προσόντων και δημιουργούς του εκπαιδευτικού υλικού 

Προθεσμία υποβολής δήλωσης συμμετοχής 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής από την Τετάρτη 03 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00 και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ορίζεται η Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα εισόδου/επεξεργασίας των στοιχείων των  δηλούντων/σών. 

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *