ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018 (21 έως 24 Ιουνίου)

Διάδωσέ το

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Για 4 μέρες από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, η μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού δίνει το σύνθημα και μας καλεί να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας για τη μουσική, με αφορμή τη 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ένα ηχηρό κάλεσμα που μας προτρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη καθημερινότητα και να αφεθούμε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.

Από την Αρχαία Ολυμπία έως τη Νίσυρο, την Κοιλάδα του Αχελώου έως τη Χίο, και από τη Καλαμπάκα έως την Αλεξανδρούπολη, 55 πόλεις & περιοχές της Ελλάδος θα φιλοξενήσουν 345 συναυλίες, δράσεις και εργαστήρια με 327 σχήματα, 45 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, 42 χορωδίες και 71 Djs σε περισσότερα από 292 σημεία εκδηλώσεων, στις 13 περιφέρειες ανά την Ελλάδα.

Στην Αθήνα, στις 20 Ιουνίου ένα electro pre-party στο Spinster θα μας εισάγει στη Γιορτή δίνοντας το έναυσμα να ανοίξουν την επόμενη ημέρα οι πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου, να γίνουν εκδηλώσεις στο Ηρώδειο και στον Κήπο του Μεγάρου, σε Πεζόδρομους, ταράτσες και πλατείες της πόλης.
Στη Θεσσαλονίκη, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει έργα μπαρόκ σε συναυλία στη Ροτόντα ενώ στην κεντρική πλατεία Ξάνθης θα ακουστούν έντεχνες-λαϊκές νότες από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». 7 DJ’s – μουσικοί παραγωγοί και ένας visual artist θα συναντηθούν για ένα βράδυ στον Ενετικό Λιμένα Χανίων, στη Συκιά Ξυλοκάστρου θα διοργανωθεί το μεγαλύτερο beach party του καλοκαιριού με 15 εκδηλώσεις στην παραλία, ενώ και στην Κοιλάδα του Αχελώου, συναυλίες θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος των γεφυριών του ποταμού.

  • Το Εθνικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής είναι διαθέσιμο εδώ.

 syneducation.wordpress.com 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *