ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΙΕΠ: Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο ειδικό μητρώο επιμορφωτών «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας»

Διάδωσέ το

ΙΕΠ: Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο ειδικό μητρώο επιμορφωτών «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας»

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), Ν.Π.Ι.Δ., το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προτίθεται να δημιουργήσει ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΤΟΥ Ι.Ε.Π. για την υποστήριξη της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας» με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών/ εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας.

Απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο ειδικό μητρώο επιμορφωτών της Δράσης 1 στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας». Σκοπός της δημιουργίας του μητρώου είναι η στελέχωση του έργου της επιμόρφωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2017-2018 και 2018-2019, και έχει ως σκοπό την επιμορφωτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα της μαθητείας.

Στόχοι του επιμορφωτικού προγράμματος είναι οι επιμορφούμενοι:

• να ενημερωθούν για το περιεχόμενο του θεσμικού πλαισίου και τις διαδικασίες υλοποίησης του μεταλυκειακού έτους μαθητείας,

• να εξοικειωθούν με τα προγράμματα σπουδών και τη φιλοσοφία του μεταλυκειακού έτους –τάξης μαθητείας,
• να προσεγγίσουν τις βασικές έννοιες της εκπαίδευσης ενηλίκων,

• να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση,

• να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους σε ζητήματα ασφάλειας και υγείας της εργασίας, συμβουλευτικής, επαγγελματικού προσανατολισμού και επιχειρηματικότητας.

Η καθοδήγηση, παρακολούθηση και ο συντονισμός των επιμορφωτών θα γίνεται από την Επιστημονική Ομάδα Έργου.

Οι αιτήσεις για ένταξη στο μητρώο θα υποβληθούν αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/ .

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *