ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΑΠ: Όχι στις fast track και στημένες ενημερώσεις για την ΥΑ για την αξιολόγηση.

Διάδωσέ το

Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία

Όχι στις fast track και στημένες ενημερώσεις για την ΥΑ για την αξιολόγηση.

 Όχι στην αξιολόγηση και την κατεδάφιση του δημόσιου σχολειού!

Αυτοί που σχεδιάζουν την αξιολόγηση δεν έχουν καμία σχέση με τα σχολεία ! Είναι επικίνδυνοι…

Σε πλήρη επιτάχυνση όλου του μηχανισμού  το υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα, εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας (σύμφωνα με τα στοιχεία που οι ίδιοι ανακοινώνουν) την πλήρη ανάπτυξη της επιχείρησης για την  υλοποίηση της ΥΑ για  εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση!!!  

Το σύνθημα είναι «Όλα για την αξιολόγηση Τώρα» !!!

Επιδιώκουν με κλειστά σχολεία  να πιάσουν στον ύπνο την εκπαιδευτική κοινότητα και προχωράνε σε fast track  ενημερώσεις – επιμορφώσεις, για να στοιχίσουν  όλο το διοικητικό μηχανισμό στην εφαρμογή της ΥΑ.

Έτσι την Παρασκευή 5/1/21 ήρθε στα σχολεία πρόγραμμα ενημέρωσης των δ/ντων και των  για σεμινάριο με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 8/2/21 στις  16.30-19.00 μ.μ. Το Υπουργείο Παιδείας  με το σχεδιασμό του προχωρά επιθετικά στην παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και ωραρίων. Η  πολιτική του δείχνει πως πρώτα  οι διευθυντές και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αποδεχτούν ότι  η εφαρμογή της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης δεν γνωρίζει ωράρια. Οι διαδικασίες που προβλέπονται από την Υ.Α, αν εφαρμοστούν θα ξεπεράσουν κατά πολύ  την 30ωρη παραμονή στο σχολείο σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα καθήκοντα. Για το υπουργείο δεν έχει σημασία το ωράριο των δ/ντων και οι υποχρεώσεις τους μετά τη δουλειά,γι’αυτό και  τους καλεί χωρίς κανένα σεβασμό 16.30- 19,00.

Η διαδικασία ενημέρωσης στους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου  αποτελεί απαξίωση και προσβολή κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και  αποτυπώνει τι σημαίνει “κουλτούρα αξιολόγησης”. Συμμετείχαν με κλειστά μικρόφωνα και κλειστό ακόμα και το chat , χωρίς δυνατότητα να πάρουν τον λόγο, ακόμα και απευθείας ερώτησης. Ο μόνος τρόπος για υποβολή ερωτήματος ήταν μέσα από ειδική φόρμα προς το υπουργείο από πριν χωρίς να φαίνεται στους συμμετέχοντες ώστε να επιλέγει το υπουργείο σε ποιες ερωτήσεις θα απαντήσει ! Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν ανέχεται να έχουν λόγο ούτε τα πρώτα στελέχη της . Τα στελέχη αυτά  που καλούνται να υλοποιήσουν όλο το σχέδιο της.

Αποδεικνύεται πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το επιτελείο τους στα πολυτελή γραφεία τους  όχι μόνο είναι ξένες από το τη σκληρή πραγματικότητα του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών, αλλά  μαζί με το σύνολο των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που νομοθετεί, θέλει να επιβάλει και δια πυρός και σιδήρου το σχέδιο ταφόπλακα για το δημόσιο σχολείο , της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης χωρίς αντιδράσεις. Εκτελείς και δεν βγαίνεις ούτε παραπονούμενος.

Η ενημέρωση αυτή  αφορά την υλοποίηση της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης από την οποία σύσσωμος ο κλάδος (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ) θα προχωρήσει   σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ και θα ακυρώσει και πάλι την εφαρμογή του.  Επομένως , κανένα μέλος του κλάδου δεν πρέπει να συμμετάσχει σε κανένα στάδιο της υλοποίησης , στο πλαίσιο της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους διευθυντές των σχολείων πως από πουθενά δεν προκύπτει ότι η συμμετοχή είναι υποχρεωτική, αντιθέτως όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, η συμμετοχή είναι «απαραίτητη» -για να υλοποιηθεί το αντιεκπαιδευτικό έργο του υπουργείου. Πώς θα μπορούσε η συμμετοχή να είναι υποχρεωτική σε μια ενημέρωση που πραγματοποιείται κι εκτός εργασιακού ωραρίου;

Θα ακυρώσουμε στην πράξη το εχθρικό προς τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο  σχέδιο της αξιολόγησης.

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *