ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαμαρτυρία-προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019.: Άμεση αναγνώριση μεταπτυχιακών από τον ΔΟΑΤΑΠ

Διάδωσέ το

Ομαδική διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ακαδημαϊκών προσόντων από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π..

Προς: Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού
Κοινοποίηση: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
Θέμα: Επίσπευση διαδικασίας αναγνώρισης πτυχίων

Με την παρούσα επιστολή γνωστοποιούμε το πρόβλημα που έχει προκύψει από την καθυστέρηση αναγνώρισης των πτυχίων και των μεταπτυχιακών τίτλων από την υπηρεσία του Οργανισμού Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π..

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. 3328/2005 η διαδικασία αναγνώρισης τίτλου της αλλοδαπής πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 3 μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών και να έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι επιμέρους ενέργειες ελέγχου τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., στους οποίους έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα, στις 4/11/2019 έληξε η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν έχει ορίσει νέο διοικητικό σώμα. Λόγω εσωτερικών  ελλείψεων προσωπικού στον Οργανισμό, οι πράξεις αναγνώρισης έχουν
σταματήσει, υπάρχει καθυστέρηση πέρα του ανωτέρου αναφερόμενου χρόνου υλοποίησης και δεν μας έχει γνωστοποιηθεί το χρονικό εύρος ολοκλήρωσης των διαδικασιών.

Στις 24/12/2019 γνωστοποιήθηκε ότι εκδόθηκε η 1ΓΕ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 45/24-12-2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, κλάδων
ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, και Δευτεροβάθμιας, κλάδου ΠΕ79, Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορίας Π.Ε., και η 2ΓΕ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 46/24-12-2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε., με σκοπό την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων βαθμίδων εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Προκήρυξης, οι υποψήφιοι πτυχιούχοι ιδρυμάτων του εξωτερικού οφείλουν να προσκομίσουν το πιστοποιητικό αναγνώρισης από την υπηρεσία του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. περί ισοτιμίας και αντιστοιχίας, καθώς και αντιστοιχία της βαθμολογικής κλίμακας αυτών με την βαθμολογική κλίμακα των ημεδαπών τίτλων, μέχρι την ημέρα προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων (έως 3/2/2020 για τους υποψήφιους της 1ΓΕ/2019 Προκήρυξης και έως 24/2/2020 για τους υποψήφιους της 2ΓΕ/2019 Προκήρυξης).

Σύμφωνα με το προαναφερόμενα, οι κάτωθι υπογράφοντες δεν δύνανται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό αναγνώρισης στα επισυναπτόμενα έγγραφα της Προκήρυξης μέχρι την τελική προθεσμία υποβολής. Ως αποτέλεσμα, θα καταταχθούμε με σειρά προτεραιότητας χωρίς να ληφθούν υπόψη τα ήδη υπάρχοντα ακαδημαϊκά μας προσόντα, αφαιρώντας μας το δικαίωμα μιας ισότιμης συμμετοχής και διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας, λόγω
υπαιτιότητας της υπηρεσίας του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και κρατικής αμέλειας. Καθώς ο πίνακας κατάταξης κλειδώνει για το επόμενα 3 χρόνια, τα αποτελέσματα θα είναι καθοριστικά και αμετάκλητα για την περαιτέρω επαγγελματική μας
πορεία.

Παρακαλείσθε για την άμεση επίσπευση των διαδικασιών αναγνώρισης των πτυχίων από την υπηρεσία του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για τους υποψήφιους της τρέχουσας Προκήρυξης.

Επιπλέον, είναι αναγκαίο να επιμεληθείτε ώστε να εφαρμοστεί απόφαση παλαιότερης ολομέλειας του ΑΣΕΠ, βάσει της οποίας να γίνονται δεκτά τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μέχρι την ημέρα οριστικοποίησης των πινάκων, εφόσον η/ο υποψήφιος προσκομίσει το πιστοποιητικό αναγνώρισης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π..

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Οι υπογράφοντες

Δείτε επίσης

Αναπληρωτές: ειδική προκήρυξη για κάλυψη κενών στα σχολεία

Διάδωσέ το Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *