ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαδραστικά συστήματα και εξοπλισμός ρομποτικής στα σχολεία μέσω των Δήμων

Διάδωσέ το

Αυτοαξιολόγηση

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
ΣΤΟN ΑΞΟΝA ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ψηφιακή Σύγκλιση»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19»

Ο Υπουργός Εσωτερικών καλεί τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας, για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να  ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή  Σύγκλιση» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την εκπαίδευση προβλέπονται τα εξής:

– Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων (διαδραστικός πίνακας, βιντεοπροβολέας και υπολογιστής) για τις σχολικές μονάδες με στόχο τον εκσυγχρονισμό της μαθησιακής διαδικασίας και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
– Προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού με αντικείμενο την Εκπαιδευτική Ρομποτική και την εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (STEM) για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης.
– Πλατφόρμα/πρόγραμμα δια βίου μάθησης, ανοικτή πρόσβαση στην εκπαίδευση και την συνεχή κατάρτιση για όλους, ευρυζωνικά δίκτυα (αφορά το σύνολο της θεματολογίας καθώς και την ανάπτυξη της καινοτομίας), συνεργασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των τοπικών αρχών, φορέων και επιχειρήσεων.
– Σύνδεση δήμων/περιφέρειας, φορέων και επιχειρήσεων με τα τοπικά Πανεπιστήμια, πιλοτικά έργα/δράσεις βάσει της παρεχόμενης εξειδίκευσης πριν την ευρεία εφαρμογή τους.
– Ανοικτή πρόσβαση των πολιτών σε δημοτικές βιβλιοθήκες με σκοπό την ηλεκτρονική εγγραφή, και τη δυνατότητα εξ αποστάσεως κράτησης και δανεισμού βιβλίων, καθώς και την on line ανάγνωση βιβλίων (ψηφιοποίηση, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη κτλ).

Η πρόσκληση

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *