ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ.Ε.Σ.Υ. Δράμας: Διαδικασία ατομικής αξιολόγησης μαθητή από το Κ.Ε.Σ.Υ

Διάδωσέ το

Διαδικασία ατομικής αξιολόγησης μαθητή

Διαδικασία ατομικής αξιολόγησης μαθητή από το Κ.Ε.Σ.Υ.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4547/2018, τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ανάμεσα στις άλλες αρμοδιότητες που έχουν «διενεργούν (και) ατομικές αξιολογήσεις και εκδίδουν αξιολογικές εκθέσεις – γνωματεύσεις στις εξής περιπτώσεις: …

β) ύστερα από πρόταση των Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.Δ.Ε.Α.Υ.1 )…

γ) ύστερα από πρόταση της Ομάδας Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Ο.Ε.Υ.2 ) μαθητών στις σχολικές μονάδες στις οποίες δεν λειτουργεί Ε.Δ.Ε.Α.Υ., …

δ) ύστερα από αίτημα του γονέα ή κηδεμόνα προς το Κ.Ε.Σ.Υ.». (Άρθ. 11, παρ. 3).

«Σε κάθε περίπτωση, για την αξιολόγηση και την έκδοση σχετικών αξιολογικών εκθέσεων – γνωματεύσεων από τα Κ.Ε.Σ.Υ…. απαιτείται η:

α) υποβολή σχετικού αιτήματος των γονέων ή κηδεμόνων προς το Κ.Ε.Σ.Υ.,

β) αιτιολογημένη εισήγηση του συλλόγου διδασκόντων προς το Κ.Ε.Σ.Υ., από την οποία να προκύπτει ότι έγιναν όλες οι αναγκαίες υποστηρικτικές παρεμβάσεις από τη σχολική μονάδα του μαθητή, τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων αυτών, καθώς και το βραχυχρόνιο πρόγραμμα παρέμβασης, το οποίο έχει συνταχθεί και υλοποιηθεί από την Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ή την Ο.Ε.Υ. μαθητών» (Άρθ. 11, παρ. 4).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση μαθητή από το ΚΕΣΥ. Τι πρέπει να κάνουν σχολείο και γονείς

Μετά την κατάθεση της αίτησης του γονέα – κηδεμόνα, τα σχολεία αποστέλλουν στο Κ.Ε.Σ.Υ. αντίγραφα πρακτικών παιδαγωγικών συνεδριάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων (ΣΔ) σε ηλεκτρονική μορφή (Βλ. Παράρτημα). Στα πρακτικά αυτά περιγράφονται οι υποστηρικτικές παρεμβάσεις που (τυχόν) υλοποιήθηκαν από τη σχολική μονάδα του μαθητή, το βραχύχρονο πρόγραμμα παρέμβασης το οποίο συντάχθηκε και υλοποιήθηκε από την Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ή Ο.Ε.Υ. των μαθητών, καθώς και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων αυτών ή άλλες πιθανές παρατηρήσεις του ΣΔ. Επιπρόσθετα αποστέλλονται η περιγραφική – παιδαγωγική έκθεση (διατίθενται πρότυπα για κάθε βαθμίδα) για τη μαθησιακή επίδοση και συμπεριφορά του μαθητή, την οποία εισηγείται ο/η υπεύθυνος/η εκπαιδευτικός του τμήματος ή η Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ή η Ο.Ε.Υ. των μαθητών (Κανονισμός λειτουργίας των Κ.Ε.Σ.Υ., ΦΕΚ 5614/13-12-2018).

Μετά την υποβολή αιτήματος (από γονέα – κηδεμόνα) ή εισήγησης – πρότασης (από εκπαιδευτικό – σχολείο) για ατομική αξιολόγηση του μαθητή, ο ΣΔ προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες με την καθοδήγηση της Διεύθυνσης του Σχολείου. Οι ενέργειες αυτές υλοποιούνται σε τρεις διαδοχικές φάσεις, σύμφωνα με το πρωτόκολλο προτεινόμενων ενεργειών (Βλ. Παράρτημα).

Για το Σύλλογο Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Ο Προϊστάμενος του Κ.Ε.Σ.Υ. Δράμας

Αλβανόπουλος Γεώργιος

ΔΙΠΕ ΔΡΑΜΑΣ

Διαδικασία Ατομικής Αξιολόγησης. 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *