ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δ΄ ΕΛΜΕ Θ.: Ανακοίνωση – καταγγελία για τη δίωξη συναδέλφων

Διάδωσέ το

Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9-9-2019
Πρόξενου Κορομηλά 51
mail : delme.thess@gmail.com

Ανακοίνωση – καταγγελία για τη δίωξη συναδέλφων

Το Δ.Σ. της Δ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στη δίωξη για ακόμη μία φορά των 8 συναδέλφων εκπαιδευτικών, εκ των οποίων οι 2 είναι μέλη ΔΣ, από τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μετά από απανωτές καταγγελίες πρώην διευθύντριας, η οποία δείχνει εμπάθεια, κατηγορώντας τους για τη συνδικαλιστική τους δράση.
Εκτός των άλλων ανυπόστατων κατηγοριών, η πρώην Διευθύντρια αμφισβητεί την απόφαση του Δικαστηρίου, ζητάει την πειθαρχική δίωξη τους για υποκίνηση συναδέλφων εναντίον της αυτοαξιολόγησης και παραβίασης καθήκοντος, μιας και οι συναδέλφισσες εφάρμοσαν τη συνδικαλιστική απεργία –αποχή για κάθε μορφή αξιολόγησης. Με ευθύνη της Διοίκησης διατάχθηκε ΕΔΕ.
Παρά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου , την αθωωτική απόφαση 20 συναδέλφων από το Πρωτοδικείο και την άρνηση του Εφετείου να δεχτεί αίτηση Έφεσης, η Διεύθυνση θεωρεί ξανά ότι πρέπει να ταλαιπωρεί τους συναδέλφους για 5η συνεχόμενη χρονιά.
Είναι σαφές ότι κάθε προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και της καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής που θέλει να βάλει ταφόπλακα στα σωματεία.
Απαιτούμε από τη Διοίκηση να σταματήσει άμεσα την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων.
Δηλώνουμε ότι όποια και αν είναι η απόφαση, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι κάθε συναδέλφου που διώκεται για τη δράση του και η προσπάθεια φίμωσης των συνδικαλιστών θα βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ν. Κεραμέως: Συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και συζήτησε τα θέματα που τους απασχολούν

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *