ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και άλλες “βελτιώσεις” στο ωράριο εκπαιδευτικών θέλει ο ΟΟΣΑ;

Διάδωσέ το
ωράριο εκπαιδευτικών
Στην έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αναφορά στο ωράριο εκπαιδευτικών, με τις παρατηρήσεις να κάνουν λόγο για σχετικά λίγο χρόνο εβδομαδιαίως των Ελλήνων εκπαιδευτικών στις τάξεις
Αύριο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη έκθεση του ΟΟΣΑ για την Παιδεία, η οποία θα είναι το τελικό κείμενο συστάσεων για βέλτιστες πρακτικές στην εκπαίδευση σύμφωνα με τον Ε.Τ.
Εδώ και αρκετούς μήνες έχουν υπάρξει μαραθώνιες διαπραγματεύσεις αλλά και πολλά σημεία σύγκρουσης μεταξύ των αντιπροσώπων του Οργανισμού με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
Αν και η έκθεση δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ε.Τ. το τελικό κείμενο πολύ πιθανόν να περιέχει κάποια αγκάθια μεταξύ των δύο μερών, καθώς κάποιες παρατηρήσεις του ΟΟΣΑ δεν φαίνεται να συμπλέουν με τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας.
Στην έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αναφορά στο ωράριο των εκπαιδευτικών, με τις παρατηρήσεις να κάνουν λόγο για σχετικά λίγο χρόνο εβδομαδιαίως των Ελλήνων εκπαιδευτικών στις τάξεις. Βέβαια πρόσφατα υπήρξε νομοθεσία που ορίζει υποχρεωτική 30ωρη παρουσία του εκπαιδευτικού στο σχολείο ανά βδομάδα, η οποία όμως δεν αφορά μόνο τις διδακτικές ώρες.
ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Επίσης σύμφωνα με την   “Καθημερινή”   πάγιο θέμα για τους εκπροσώπους του ΟΟΣΑ, το οποίο περιλαμβάνεται και στη νέα έκθεση, είναι η καλή διαχείριση του προσωπικού και η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με τη διεύρυνση του διδακτικού χρόνου ανά σχολικό έτος.
Ο ΟΟΣΑ θεωρεί ότι το υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα είναι χαμηλό σε σχέση με τις βέλτιστες πρακτικές των χωρών του οργανισμού.

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *