ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αριστοτελική Ηθική-Νέο μάθημα από το Mathesis

Διάδωσέ το
Nέο μάθημα από το Mathesis ( Αριστοτελική Ηθική )     

Γιατί να ασχοληθούμε με την αριστοτελική ηθική;

Διότι όλες οι σύγχρονες ηθικές θεωρίες βρίσκονται σε διάλογο μαζί της. Και διότι υπόσχεται ότι θα εξηγήσει τι είναι ηθική αρετή και ευδαιμονία. Ίσως, μαθαίνοντας για την αρετή και την ευδαιμονία γίνουμε ενάρετοι και ευδαίμονες, ή μήπως όχι; Έχουμε πολλούς λόγους, συνεπώς, να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις βασικές έννοιες που εισάγει ο Αριστοτέλης στα Ηθικά Νικομάχεια και το πώς αυτές οδηγούν στην επίλυση ηθικών διλημμάτων και αποριών. Αλλά ο μόνος τρόπος να επιτύχει κανείς μια ουσιαστική εξοικείωση με την αριστοτελική ηθική είναι να παρακολουθήσει τη γέννησή της μέσα στο ίδιο το αριστοτελικό κείμενο. Ας απολαύσουμε μαζί, λοιπόν, την ανάγνωση και αποκωδικοποίηση ενός από τα ωραιότερα κείμενα που γράφτηκαν ποτέ και το οποίο αναμφίβολα καθοδηγεί, ακόμα και σήμερα, την ηθική μας σκέψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νέα περίοδος επιμόρφωσης στο Β1 επίπεδο Τ.Π.Ε. από τον Οκτώβρη
Το μάθημα αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο δικό σας ρυθμό.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα βίντεο είναι ήδη διαθέσιμα για μελέτη και τα βαθμολογούμενα τεστ θα γίνουν διαθέσιμα για υποβολή στις 2 Ιουλίου και ότι έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις και να υποβάλετε τα τεστ σε όποιον χρόνο εσείς επιλέξετε από την επίσημη ημερομηνία έναρξης του μαθήματος έως και την ημερομηνία λήξης του, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Λήξη Μαθήματος  30 Σεπ 2018

Διάρκεια 7 εβδομάδες

Παρακολούθηση Δωρεάν

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *