ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης

Διάδωσέ το

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2022-2023

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των  αποσπάσεων για το διδακτικό έτος 2022-2023 

κ α λ ε ί 

τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν, να  υποβάλουν αίτηση απόσπασης για το διδακτικό έτος 2022-2023, για τις ακόλουθες περιπτώσεις: 

α) από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ 

β) σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. 

γ) σε δομές Ε.Α.Ε. 

δ) σε Μουσικά Σχολεία και 

ε) σε Καλλιτεχνικά Σχολεία 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 05-04-2022 μέχρι 15-04-2022 και ώρα 15:00.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν την αίτηση απόσπασης ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή  πύλη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/).  

Πριν την πρώτη υποβολή αίτησης απόσπασης, θα πρέπει να εγγραφούν στο ΟΠΣΥΔ, ώστε να  αποκτήσουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του. 

Οδηγίες για την εγγραφή και για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης απόσπασης περιγράφονται στο  εγχειρίδιο χρήσης στη ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση. 

Η αίτηση με την οριστική υποβολή της θεωρείται ότι έχει υπογραφεί από τον/την αιτούντα/αιτούσα. Ο εκπαιδευτικός δύναται να προεικονίσει/αποθηκεύσει ή/και να εκτυπώσει  αντίγραφο αυτής σε μορφή pdf με εμφάνιση του αριθμού πρωτοκόλλου και την ημερομηνία υποβολής της. 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εξαίρεση όσους: 

α) Είναι εκπαιδευτικοί μουσικής παιδείας κλάδου ΠΕ79.01 (πρώην 16.02) ή ΤΕ16, οι οποίοι έχουν  διοριστεί και τοποθετηθεί αποκλειστικά σε Μουσικά Σχολεία από το 2006 και μετέπειτα, βάσει  συγκεκριμένων ΦΕΚ διορισμού. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης  μόνο για τα Μουσικά Σχολεία και τις υπηρεσίες.  

β) Είναι στελέχη της εκπαίδευσης και η θητεία τους λήγει κανονικά ή με παράταση μετά τις 31-08- 2022

γ) Έχουν αποσπαστεί με θητεία, όπως: Υπεύθυνοι Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Υπεύθυνοι Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Εργαστηριακών  Κέντρων Φυσικών Επιστημών, μέλη των παιδαγωγικών ομάδων των Κέντρων Εκπαίδευσης για την  Αειφορία κ.α. και η θητεία αυτή δεν λήγει έως τις 31-08-2022. 

δ) Έχουν αποσπαστεί και η απόσπαση αυτή δεν λήγει έως τις 31-08-2022.  

ε) Για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς των διατάξεων της παρ. 5α του άρθρου 62 του ν.  4589/2019 (Α΄13), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 42 του ν. 4722/20 (Α΄177) ισχύουν τα  ακόλουθα: 

Οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που δεν έχουν υπηρετήσει πέντε (5) έτη σε  μονάδες Ε.Α.Ε., εκ των οποίων τα δύο στην περιοχή διορισμού τους, δύνανται να υποβάλουν αίτηση  απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ αποκλειστικά για την Ειδική Αγωγή. 

Όσοι εξ΄ αυτών δεν έχουν υπηρετήσει την υποχρεωτική διετία στην περιοχή διορισμού τους  δύνανται να υποβάλουν αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ μόνο εφόσον ενταχθούν στις κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις απόσπασης της ανωτέρω διάταξης.

Οι εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης που δεν έχουν υπηρετήσει για δύο (2) έτη στην περιοχή  διορισμού τους δύνανται να υποβάλουν αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ μόνο εφόσον ενταχθούν στις κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις απόσπασης του άρθρου 42 του ν. 4722/2020. 

Οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 (πρώην 16.02) ή ΤΕ16, οι οποίοι έχουν διοριστεί και  τοποθετηθεί αποκλειστικά σε Μουσικά Σχολεία δύνανται να υποβάλουν αίτηση απόσπασης μόνο για  τα Σχολεία αυτά και πριν την πάροδο της υποχρεωτικής διετίας εφόσον ενταχθούν στις κατ’ εξαίρεση  περιπτώσεις απόσπασης της ανωτέρω διάταξης (βλ. Κεφ. Ε΄-Αποσπάσεις εκπ/κών Δ.Ε. σε Μουσικά  Σχολεία). 

Αιτήσεις εκπαιδευτικών που έχουν κώλυμα απόσπασης δεν θα γίνονται δεκτές. 

Διαβάστε εδώ την πρόκληση

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Παιδείας: Νέα ενημέρωση για σχολικές εκδρομές και επισκέψεις

Υπουργείο Παιδείας: Εγκύκλιος για self – test μαθητών και εκπαιδευτικών

ΔΟΕ – ενιαία κείμενα: Απειλές από Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *