ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προετοιμάζεται το Υπ. Οικονομικών για αποζημιώσεις λόγω δικαστικών αποφάσεων

Διάδωσέ το

μη παραγραφής

www.fresh-education.gr

Εγκύκλιος Υπουργείου Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών  φαίνεται  ότι προετοιμάζεται από τώρα για το ενδεχόμενο  δικαστικών δικαιώσεων δημοσίων υπαλλήλων για καταβολή αναδρομικών ποσών και προχωρά στη διάθεση επιπλέον πιστώσεων στα Υπουργεία, σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη που υπάρχει σε εγκύκλιο που απέστειλε σε αυτά για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2019.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σελίδα 19 της εγκυκλίου, προβλέπεται ενίσχυση των πιστώσεων στα Υπουργεία και στους φορείς τους Δημοσίου για “αποζημιώσεις λόγω δικαστικών αποφάσεων”.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση συμπληρωματικών πιστώσεων, σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, αποτελεί η βεβαίωση της αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας ότι η δικαστική απόφαση είναι τουλάχιστον τελεσίδικη και εκτελεστή ή βεβαίωση της αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας ότι η δικαστική απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, λαμβάνοντας υπόψη και τις οδηγίες που παρέχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΛΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ σ.19

Στην ετικέτα “μισθοδοσία μαθαίνετε πρώτοι για τα οικονομικά/μισθοδοσία των εκπαιδευτικών

Η συζήτηση στην  Ολομέλεια του ΣτΕ  για τα αναδρομικά δώρων και επιδομάτων.

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αναμένουν την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έχει προγραμματιστεί  την 1η Φλεβάρη του 2019. Η Ολομέλεια του δικαστηρίου πολύ πιθανό είναι να αποφανθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας των περικοπών κάτι που σημαίνει επιστροφή αναδρομικών ποσών.

Το ανώτατο δικαστήριο μπορεί να  κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις για τα αναδρομικά σε δώρα και επιδόματα:
  • με   βάση την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ το  2015 και ότι η διεκδίκηση μπορεί να γίνει από το 2015,  σύμφωνα με τον χρόνο δημοσίευσης αυτής, και όχι από το 2012.
  • σύμφωνα με  τις  δικαστικές αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων που αναγνωρίζουν πενταετία στα αναδρομικά.

Όπως αναφέρει ο Μ. Αυγερινός σε πρόσφατο άρθρο του, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο η Ολομέλεια του ΣΤΕ να καταλήξει σε διαφορετική απόφαση από τις 2287 έως 2290 του 2015, επίσης της Ολομέλειας, με τις οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των δώρων και του επιδόματος αδείας. Θα είναι σαν να αναιρεί δικές του αποφάσεις και θα πρέπει τότε όσοι έχουν ήδη πάρει αναδρομικά χρήματα, να τα επιστρέψουν.

 

Δείτε επίσης

Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024

Διάδωσέ το Διαδικτυακή ενημέρωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό στις 03-02-2024 Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. διοργανώνει διαδικτυακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *