ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Λειτουργία πλατφόρμας (ΦΕΚ)

Διάδωσέ το

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της ειδικής ψηφιακής εφαρμογής για την ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών με την οποία ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα για τη λειτουργία της.

Μεταξύ άλλων, η υπουργική απόφαση  ορίζει τη διαδικασία ενημέρωσης των εκπαιδευτικών που πρόκειται να αξιολογηθούν, τα τεκμήρια που καταθέτουν, την έκθεση αυτοαξιολόγησης.

1. Οι υπόχρεοι προς αξιολόγηση εκπαιδευτικοί και  μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) ενημερώνονται  με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, για το  γεγονός ότι είναι υπόχρεοι προς αξιολόγηση, κατόπιν  της επιλογής, συσχέτισης και καταχώρισης στην ειδική  ψηφιακή εφαρμογή του άρθρου 1 των αξιολογούμενων  και αξιολογητών από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.  Ο υπόχρεος προς αξιολόγηση εκπαιδευτικός ή μέλος  Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. εισέρχεται στην πλατφόρμα του άρθρου 1  μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- EΨΠ), αφού προηγουμένως αυθεντικοποιηθεί με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών  Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) ή χρήση κωδικών  e-banking και το αργότερο μέχρι την οργανωμένη συνάντησή του με τον αξιολογητή για συζήτηση, σχετικά με  τη διδασκαλία ή το υποστηρικτικό έργο ή πρόγραμμα,  που καθίσταται αντικείμενο παρακολούθησης, προβαίνει στις εξής ενέργειες: 

α) Καταχωρίζει τεκμήρια σχετικά με την επιμορφωτική  εμπειρία του ως επιμορφωτή και επιμορφούμενου, το  σχετικό με την παιδαγωγική και τη διδακτική συγγραφικό έργο του, το διδακτικό έργο του, τη συμμετοχή του  σε ευρωπαϊκά και ερευνητικά προγράμματα, καθώς και  κάθε είδους δράσεις που συμβάλλουν στην ποιοτική  αναβάθμιση του ρόλου του στην εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία. Ειδικότερα, κάθε υπόχρεος προς  αξιολόγηση εκπαιδευτικός ή μέλος του Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. καταχωρίζει στην ειδική εφαρμογή του άρθρου 1 τις πληροφορίες που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 9  της υπό στοιχεία 9950/ΓΔ5/27.01.2023 απόφασης της  Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β’ 388), 

β) συμπληρώνει και αναρτά την έκθεση αυτοαξιολόγησης του άρθρου 10 της υπό στοιχεία 9950/ΓΔ5/27.01.2023  απόφασης της Υπουργού και της Υφυπουργού Παιδείας  και Θρησκευμάτων, η οποία δύναται να παραπέμπει σε  τεκμήρια που έχει ήδη καταχωρίσει ο εκπαιδευτικός ή το μέλος Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. στην ειδική εφαρμογή ή να συνοδεύεται από νέα στοιχεία, που αφορούν στο παιδαγωγικό ή διδακτικό έργο του, προς τεκμηρίωση των απόψεων και ισχυρισμών του.

Πλατφόρμα για την Αξιολόγηση  εκπαιδευτικών: Δείτε εδώ το ΦΕΚ αναλυτικά

Δείτε επίσης:

Ατομική αξιολόγηση: Πάνω από το “ικανοποιητικό επίπεδο” η πλειονότητα των εκπαιδευτικών

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …