ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντής και Σύμβουλος θα μπορούν να ενεργοποιούν την κατά προτεραιότητα αξιολόγηση εκπαιδευτικού

Διάδωσέ το

Αξιολόγηση εκπαιδευτικού: Εκπαιδευτικοί και μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. μετά από εισήγηση που συνυπογράφουν ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης που έχει την παιδαγωγική ή την επιστημονική ευθύνη της, μπορούν να αξιολογηθούν κατά προτεραιότητα. Στην εισήγηση πρέπει να  τεκμηριώνεται η ανάγκη της κατά προτεραιότητα αξιολόγησης. Η εισήγηση αυτή υποβάλλεται στον Επόπτη Ποιότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος ενεργοποιεί τη σχετική διαδικασία.

Τα παραπάνω προβλέπονται στο άρθρο 77  παρ. 2 περ. γ)  του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. 

Στην περίπτωση αυτή δεν διευκρινίζεται αν Διευθυντής και Σύμβουλος Εκπαίδευσης εισηγούνται την κατά προτεραιότητα αξιολόγηση εκπαιδευτικού μετά από αίτημα του ίδιου.

Επίσης στο ίδιο άρθρο και στην  παρ. 2 περ. δ)  οι εκπαιδευτικοί και μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με λιγότερα έτη υπηρεσίας προηγούνται στην αξιολόγηση από όσους έχουν περισσότερα έτη υπηρεσίας.

Αναλυτικά η παρ. 2 του άρθρο 77  

Το έργο των μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και των μελών του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αξιολογείται κατά προτεραιότητα στις εξής κατηγορίες:

α) Εκπαιδευτικοί των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για την ανανέωση της θητείας τους, σύμφωνα με τον ν. 4692/2020 (Α΄111).
β) Εκπαιδευτικοί και μέλη του Ε.Ε.Π. μετά από αίτησή τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαδικασίες επιλογής για την κατάληψη θέσης στελέχους της εκπαίδευσης.
γ) Εκπαιδευτικοί και μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. μετά από εισήγηση που συνυπογράφουν ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης που έχει την παιδαγωγική ή την επιστημονική ευθύνη της, στην οποία τεκμηριώνεται η ανάγκη της κατά προτεραιότητα αξιολόγησης. Η εισήγηση υποβάλλεται στον Επόπτη Ποιότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος ενεργοποιεί τη σχετική διαδικασία.
δ) Εκπαιδευτικοί και μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με λιγότερα έτη υπηρεσίας προηγούνται αυτών με περισσότερα έτη υπηρεσίας.

Κεραμέως: Συνέπειες για όποιον δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση. Τον Σεπτέμβρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών
Παντοδύναμος ο Διευθυντής. Θα προβαίνει αμελλητί σε ενέργειες που δεν κάνει ο Σ.Δ.

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *