ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: 12 προτάσεις της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών

Διάδωσέ το

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών εξέδωσε ανακοίνωση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία. “Αντιμετωπίζονται  ως μέρος μιας πραγματικότητας που το εκπαιδευτικό σύστημα κρύβει κάτω από το χαλί”, αναφέρει η ΠΕΚ στην ανακοίνωση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΚ για τους αναπληρωτές 

Οι αναπληρωτές ως τα παιδιά ενός κατώτερου θεού…

Μετά και από την νέα φάση προσλήψεων  αναπληρωτών και αναπληρωτριών εκπαιδευτικών η υπόθεση του θεσμού αυτού και το πώς αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι που τον υπηρετούν γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ…  Η αλήθεια είναι μία και προφανής: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης. Αντιμετωπίζονται όμως από την πολιτική ηγεσία ως μέρος μιας πραγματικότητας που το εκπαιδευτικό σύστημα κρύβει κάτω από το χαλί.

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

  • Η ανάγκη για διορισμούς στην εκπαίδευση είναι επιτακτική και η αποκατάσταση των ανθρώπων που με τη δουλειά τους και την παρουσία τους στήριξαν τα σχολεία σε δύσκολους καιρούς, είναι ζήτημα τόσο  δικαιοσύνης αλλά και  διασφάλισης της ουσιαστικής λειτουργίας των σχολείων.
  • Είναι ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια και πρόσβαση όλων στα δεδομένα ως προς τις τοποθετήσεις στις διάφορες διευθύνσεις. Το κλειδί είναι η εξασφάλιση της ανοιχτότητας των δεδομένων  μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
  • Μετακίνηση και Στέγαση. Μεγάλο μέρος καλούνται να υπηρετήσουν σε τουριστικές ή δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές όπου το θέμα της στέγασης αλλά και των μετακινήσεων είναι εξαιρετικά οξυμμένο.
  • Επίδομα ενοικίου από κονδύλι που θα παρέχει στους δήμους ο προϋπολογισμός ή δημιουργία κατοικιών για όσους υπηρετούν στις περιοχές αυτές. 
  • Ειδικές εκπτώσεις μετακίνησης σε περιόδους σχολικών διακοπών για μετάβαση κ επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας, τόσο στα ακτοπλοϊκά, όσο και στα αεροπορικά εισιτήρια
  • Να αναπλαισιωθεί το νομικό καθεστώς που αφορά ζητήματα ασφαλιστικών δικαιωμάτων αλλά και εργασιακών συνθηκών(επίδομα ανεργίας, δικαιώματα αδειών) ώστε να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα.
  • Συνεξέταση αιτήσεων συζύγων ή ΜΣΣυμβίωσης, προκειμένου να μην ¨διαλύονται¨ ζευγάρια και να στηρίζεται η οικογένεια. 
  • Αύξηση αποζημίωσης οδοιπορικών και συντομότερη καταβολή τους 
  • Περιορισμός των σχολείων υπηρεσίας σε 2 
  • Για κενά που προκύπτουν ανάμεσα στις φάσεις πρόσληψης δυνατότητα βελτίωσης θέσης
  • Πλήρης ψηφιοποίηση της διαδικασίας υποβολής δικαιολογητικών με βάση δεδομένων 
  • Καταβολή μισθοδοσίας με το σωστό ΜΚ από τον πρώτο μήνα πρόσληψης εφόσον είναι γνωστή κ πιστοποιημένη η προϋπηρεσία στο ΟΠΣΥΔ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Είναι ώρα για αλλαγή πολιτικής.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Δείτε επίσης:

Νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. για εκπαιδευτικούς, διάρκειας 36 ωρών

freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …