ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Αδειάζουν” από εκπαιδευτικούς τα Δημοτικά – “Ξεκρέμαστα” πολλά σχολεία

Διάδωσέ το

Έλλειψη προσωπικού και υπερωρίες εκπαιδευτικών παρατηρήθηκαν σε δημοτικά σχολεία της χώρας και ιδιαίτερα στους νομούς με κρούσματα, την εβδομάδα που πέρασε, λόγω των αδειών που παίρνουν εκπαιδευτικοί. Το πρόβλημα θα ενταθεί  από την ερχόμενη εβδομάδα και θα πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις από το Υπουργείο. Αν δεν δοθούν, η λειτουργία των δημοτικών σχολείων οδεύει σύντομα σε σταδιακή αποδόμηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το fresh-education.gr η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού οφείλεται στους παρακάτω λόγους:

  1. Άδειες εκπαιδευτικών που τα τμήματα των παιδιών τους σε δημοτικά σχολεία μπαίνουν σε καραντίνα λόγω κρούσματος  κορονοϊού . Οι εκπαιδευτικοί αυτοί δικαιούνται άδεια για να βρίσκονται μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι, όσο διαρκεί η καραντίνα, και αυτά κάνουν εξ αποστάσεως μαθήματα. Το τμήμα στο οποίο δίδασκαν μένει λοιπόν χωρίς εκπαιδευτικό  για όσο διαρκεί αυτή η άδεια. Αν  ο εκπαιδευτικός είναι ειδικότητα τότε πολλά τμήματα σχολείου χάνουν το συγκεκριμένο μάθημά του
  2.  Άδειες εκπαιδευτικών που τα παιδιά τους φοιτούν  στο Γυμνάσιο και ως γνωστό πρέπει πλέον να παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα από το σπίτι.
  3. Άδειες εκπαιδευτικών που οι ίδιοι νοσούν από κορονοϊό αλλά το τμήμα τους συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά
  4. Δεν υπάρχει επιπλέον προσωπικό διαθέσιμο σε επίπεδο Διευθύνσεων να αντικαταστήσει τις απουσίες εκπαιδευτικών που σημειώνονται.

Στις παραπάνω περιπτώσεις καλούνται οι εκπαιδευτικοί που μένουν πίσω να αναπληρώσουν/συμπληρώσουν αυτές τις διδακτικές ώρες. Υπάρχουν περιπτώσεις σχολείων που απουσιάζουν και πέντε εκπαιδευτικοί για τους παραπάνω λόγους .

Επιπλέον από την άλλη τρέχουν και οι έκτακτες ανάγκες για άδειες κανονικές ή αναρρωτικές του υπόλοιπου προσωπικού.

Η αναστάτωση που επικρατεί είναι μεγάλη με συνέπεια οι μαθητές να μην κάνουν τα μαθήματα όπως θα έπρεπε ή να τα χάνουν.

Το πρόβλημα αυτό θα ενταθεί άμεσα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και ήδη απασχολεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που βρίσκονται σε περιοχές με πολλά κρούσματα .

Τα Δημοτικά πρέπει να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, σύμφωνα με τους ειδικούς και το Υπουργείο Παιδείας, αλλά πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν για τους παραπάνω λόγους.

Δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα εκπαίδευσης από το fresh education.gr, βρείτε εδώ τη σελίδα του στο f/b

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *