ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερώτηση στη Βουλή: Σημαντικές παραλείψεις στην προκήρυξη “ 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ

Διάδωσέ το

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Β΄ Πειραιά Σοφία – Χάιδως Ασημακοπούλου για τη μη συμπερίληψη  πτυχίων Πληροφορικής Τμημάτων του  Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στην προκήρυξη “2ΓΕ/2023” του ΑΣΕΠ.

Η ερώτηση

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 

ΘΕΜΑ: «Σημαντικές παραλείψεις στην προκήρυξη “2ΓΕ/2023” του ΑΣΕΠ σχετικά με τους πίνακες διορισμών στην Εκπαίδευση» 

Κυρία Υπουργέ, 

Πρόσφατα, δόθηκε στην δημοσιότητα η προκήρυξη “2ΓΕ/2023” του ΑΣΕΠ, στην οποία, περιέχονται οι πίνακες, βάσει των οποίων θα γίνουν οι διορισμοί εκπαιδευτικών και οι  προσλήψεις αναπληρωτών, την επόμενη τριετία. Στην ειδικότητα Πληροφορικής (“ΠΕ86”),  όμως, δεν περιλαμβάνεται το πτυχίο δύο σχετικών με την Πληροφορική Τμημάτων του  Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Τμήμα Μηχανικών  Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Θεσσαλονίκης και για το Τμήμα  Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών των Σερρών. Το Τμήμα  Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, δε, δεν περιλαμβάνεται ούτε  στην ειδικότητα Ηλεκτρονικών (“ΠΕ84”), ως όφειλε. Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας  θεωρεί ότι η μη συμπερίληψη των αποφοίτων των ως άνω σχολών στην προκήρυξη  αποτελεί σημαντική παράληψη και ότι πρέπει να διορθωθεί. 

Ερωτάται η κ. Υπουργός: 

Σκοπεύετε να παρέμβετε καταλλήλως, έτσι ώστε τα πτυχία του τμήματος Μηχανικών  Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Θεσσαλονίκης και τα αντίστοιχα του  Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών των Σερρών του  Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας να συμπεριληφθούν στα τυπικά προσόντα κατάταξης  και διορισμού της “2ΓΕ/2023” προκήρυξης του ΑΣΕΠ;  

Η Ερωτώσα Βουλευτής 

ΣΟΦΙΑ – ΧΑΪΔΩ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …