ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Νέο χρονοδιάγραμμα για τελικούς πίνακες και δηλώσεις σχολείων

Διάδωσέ το

 

Οι συνεντεύξεις για τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων βρίσκονται σε εξέλιξη.  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με λίγους υποψήφιους θα τελειώσουν μέσα στην εβδομάδα τη διαδικασία, όμως μεγάλες διευθύνσεις με πολλούς υποψηφίους, θα τελειώσουν αρχές Απριλίου. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας φαίνεται όμως αποφασισμένη να τελειώνει με τη διαδικασία επιλογής πριν από τις εκλογές και την προεκλογική περίοδο και έθεσε νέο χρονοδιάγραμμα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του  fresh -education.gr οι ημερομηνίες που ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι:

5 Απριλίου 2023, ημέρα Τετάρτη, θα ανακοινωθούν οι τελικοί πίνακες με τα μόρια

6 και 7 Απριλίου, Πέμπτη και Παρασκευή,  θα γίνουν οι δηλώσεις των σχολείων από τους  υποψήφιους διευθυντές σχολείων

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του χωρίς αντιγραφές

…….

Η ανάληψη καθηκόντων από τους νέους διευθυντές σχολείων μέσα στον Απρίλιο δεν μπορεί να θεωρηθεί λογικό ενδεχόμενο διότι θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε σχολεία , μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δείτε επίσης:

Διευθυντές σχολείων: Πώς τσίμπησαν επιπλέον μόρια από ένα μεταπτυχιακό!

Αλλάζουν τα ωρολόγια προγράμματα στα σχολεία που έχουν Ε.Δ.Υ. – Μείωση ωραρίου σε Διευθυντές

Σύνταξη τελικού αξιολογικού πίνακα  

Μετά από το τέλος της συνέντευξης των υποψηφίων, το Συμβούλιο καταρτίζει με αξιολογική  σειρά τελικούς πίνακες επιλογής σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, με βάση τις συνολικές  μονάδες των ανωτέρω υποψηφίων. Το σύνολο των μονάδων κάθε υποψηφίου προκύπτει  από το άθροισμα όλων των μονάδων στα επιμέρους κριτήρια. Υποψήφιοι που μετά από την  εξέταση στην ξένη γλώσσα, χάνουν τις μονάδες των τίτλων σπουδών και της αντίστοιχης ξένης  γλώσσας, παραμένουν στον τελικό πίνακα επιλογής, μόνο αν συγκεντρώνουν αριθμό μονάδων, μη  συνυπολογιζομένων των μονάδων της συνέντευξης, μεγαλύτερο από αυτόν των μη κληθέντων στη  διαδικασία της συνέντευξης.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση: Το όχι σε όλα τελικά είναι πάντα ένα μεγάλο ΝΑΙ!

  Σε περίπτωση συγκέντρωσης, συνολικά, ίσου αριθμού μονάδων, στον  τελικό αξιολογικό πίνακα κατατάσσεται υψηλότερα ο υποψήφιος που συγκεντρώνει  περισσότερες μονάδες στα κριτήρια, κατά σειρά α) επιστημονική – παιδαγωγική συγκρότηση, β) διδακτική, συμβουλευτική – καθοδηγητική και διοικητική – υποστηρικτική εμπειρία και γ) προσωπικότητα και γενική συγκρότηση. Αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, λαμβάνεται υπόψη ο  αριθμός των μονάδων των υποψηφίων κατά σειρά στα υποκριτήρια των περιπτώσεων α) έως γ).  

Υποβολή δήλωσης προτιμήσεων – Τοποθέτηση  

Η σειρά προτίμησης για τοποθέτηση στις προκηρυσσόμενες θέσεις δηλώνεται ύστερα  από την κατάταξη των υποψηφίων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες επιλογής. 

 Η τοποθέτηση των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων πραγματοποιείται με απόφαση του  Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής,  με βάση τη σειρά κατάταξής τους στον αξιολογικό πίνακα επιλογής, σε συνδυασμό με τη  δηλωθείσα σειρά προτίμησής τους.  

 Η τοποθέτηση σε κενές και κενούμενες θέσεις Διευθυντών των Πειραματικών Σχολείων  (ΠΕΙ.Σ.) γίνεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από  πρόταση της αρμόδιας Περιφερειακής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων  (Π.Ε.Π.Π.Σ.).  

  Αν δεν υποβληθούν υποψηφιότητες για κάποιες σχολικές μονάδες,  Διευθυντές σε αυτές τοποθετούνται, εφόσον το δηλώσουν, υποψήφιοι που δεν έχουν τοποθετηθεί,  κατά τη σειρά κατάταξής τους στον τελικό αξιολογικό πίνακα επιλογής. Για τον σκοπό αυτόν  καλούνται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης (και στην περίπτωση των ΠΕΙ.Σ. από τον Περιφερειακό  Διευθυντή Εκπαίδευσης), να υποβάλουν νέα δήλωση προτίμησης.  

freshedu

Δείτε επίσης

Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Διάδωσέ το Η εκπαιδευτική κοινότητα βλέπει για μια ακόμη φορά –με αφορμή την πραγματοποίηση μιας …