ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ν. Κεραμέως: Προσεχώς οι ρυθμίσεις για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Διάδωσέ το

Ν. Κεραμέως : “Θα νομοθετήσουμε προσεχώς ρυθμίσεις σχετικά με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και εν συνεχεία μετά από διάλογο με όλους εμπλεκόμενους φορείς θα προχωρήσουμε και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών”

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στην Καλαμάτα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως  στο πλαίσιο περιοδειών της ηγεσίας του Υπουργείου με στόχο την ανίχνευση των αναγκών και των προβλημάτων εκπαιδευτικών και σχολείων.

Σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο  και των Βουλευτών του νομού της εκτέθηκαν  ζητήματα των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης η Υπουργός αναφέρθηκε στις αλλαγές στην εκπαίδευση  λέγοντας ότι “ετοιμάζουμε μεγάλες αλλαγές, αλλάζουμε τα προγράμματα σπουδών,εισάγουμε νέες μεθόδους διδασκαλίας οι οποίες θα στοχεύουν στην ανάπτυξη δύο δεξιοτήτων: τις ήπιες δεξιότητες ( κριτική σκέψη, ομαδική δουλειά, συνεργατικότητα) και τις ψηφιακές δεξιότητες και το πολλαπλό βιβλίο. Επίσης το επόμενο διάστημα εστιάζουμε στη δημιουργία πρότυπων σχολείων σε όλη τη χώρα, σε ενίσχυση πειραματικών σχολείων”

Σχετικά με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών η Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

“Έχουμε πει ότι θα ξεκινήσουμε από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και θα νομοθετήσουμε προσεχώς ρυθμίσεις σχετικά με την αξιολόγησή της και εν συνεχεία μετά από διάλογο με όλους εμπλεκόμενους φορείς θα προχωρήσουμε και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η οποία θα έχει διττή στόχευση: αφενός την επιβράβευση των αρίστων και αφετέρου να δώσουμε κίνητρα για βελτίωση μέσω επιμόρφωσης σε όσους δεν αποδίδουν όσο θα μπορούσαν να αποδώσουν”

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *