ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόπτσης: Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που “βάζουν πλάτη”

Διάδωσέ το

Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Κόπτσης και ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μίλησαν στο Open TV για το άνοιγμα των σχολείων, το πρωτόκολλο 50%+1, για τα κρούσματα και την κάλυψη των απουσιών εκπαιδευτικών στα σχολεία.

“Φέτος δεν τέθηκε το πρωτόκολλο 50%+1 από την επιτροπή των ειδικών, αλλά το προηγούμενο διάστημα έχουμε ένα πρωτόκολλο που προσωπικά το έχω στο αρχείο μου, που έχει τις υπογραφές της επιτροπής”, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ.

Για την κάλυψη των κενών, ο κ. Κόπτσης σημείωσε ότι ήταν πολύ  επιτυχής τις δύο πρώτες ημέρες και ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς “που πραγματικά βάζουν πλάτη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και καλύψαμε  όλα τα κενά”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. “Είναι εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, πρωτόγνωρες για την εκπαιδευτική κοινότητα κι όμως ανταποκρινόμαστε με ανοικτά σχολεία”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Νίκος Φίλης παίρνοντας τον λόγο, είπε ότι με τόσες χιλιάδες κρούσματα στα σχολεία το υπουργείο πανηγυρίζει γιατί έκλεισαν μόνο 2 ή 3 σχολικά τμήματα. Αλλά αυτό όμως, όπως σημείωσε, οφείλεται στο «50%+1» για να κλείσει ένα τμήμα.  “Αίσχος να το διατηρούν ακόμα, είναι μηχανισμός υπερ-μετάδοσης  ντροπή να επικαλούνται για αυτό το  50%+1» τους επιστήμονες, «που έχουν βάλει την υπογραφή τους», αφού οι ίδιοι οι επιστήμονες, το διαψεύδουν”, είπε ο ίδιος.

 

Διαβάστε επίσης:

Ζ. Μακρή: Κανονικά στο σχολείο οι μαθητές με συνάχι και αρνητικό self test

Νέες προσλήψεις 566 αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας (ονόματα)

Διορισμοί εκπαιδευτικών κατόπιν ανακαθορισμού κενών θέσεων και ανακλήσεων διορισμών

 web.facebook.com/freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *