ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως στους Διευθυντές Εκπαίδευσης: Καλή αρχή! Τι θα γίνει τη νέα σχολική χρονιά

Διάδωσέ το

Συναντήθηκε σήμερα Τρίτη διαδικτυακά  η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Το νηπιαγωγείο από τα 4 έτη, τα αγγλικά από το νηπιαγωγείο, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, η αξιολόγηση, οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, η επέκταση του Ολοήμερου Σχολείου, η ενίσχυση της αυτονομίας του σχολείου και των εκπαιδευτικών μας, η στήριξη των – διπλάσιων πλέον – Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, είναι μερικές από τις μεταρρυθμίσεις για τη νέα σχολική χρονιά σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας.

Η δημοσίευση της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως για τη συνάντηση με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Καλή επιτυχία στους νέους μας 116 Διευθυντές Εκπαίδευσης που ανέλαβαν μόλις υπηρεσία!

Συμμετείχα σήμερα στην τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς υπό τον Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Κόπτση, συνεχάρην τους νέους Διευθυντές για την επιλογή τους μέσα από μία απαιτητική διαδικασία και τους ευχήθηκα καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Η ερχόμενη σχολική χρονιά είναι μία χρονιά υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων και καινοτομιών στα σχολεία μας, όπως το νηπιαγωγείο από τα 4 έτη, τα αγγλικά από το νηπιαγωγείο, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, η αξιολόγηση, οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, η επέκταση του Ολοήμερου Σχολείου, η ενίσχυση της αυτονομίας του σχολείου και των εκπαιδευτικών μας, η στήριξη των – διπλάσιων πλέον – Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων.

Ο ρόλος των Διευθυντών Εκπαίδευσης, πλάι στους εκπαιδευτικούς μας, καθώς και των Περιφερειακών Διευθυντών και των Διευθυντών Σχολείων, είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καλή αρχή!

……………………………………………

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι τρεις αλλαγές από Σεπτέμβρη στα σχολεία

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Προκαταρκτικές ενέργειες για την  αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από το νέο σχολικό έτος 2022- 2023  θέλει να θέσει σε εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας. Μπορεί το χρονοδιάγραμμα επιλογής  των Στελεχών που θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς να έχει πέσει έξω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν είναι ένας από τους κύριους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Το Υπουργείο Παιδείας με δεδομένο  ότι δεν θα έχει τον Σεπτέμβρη νέους διευθυντές σχολείων αλλά και  Συμβούλους Εκπαίδευσης, θα θέσει σε εφαρμογή διατάξεις του Ν. 4823/2021 οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν τη σχολική χρονιά που πέρασε προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και παράλληλα να ακυρώσει σενάρια που λένε  ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναβάλλεται. Διαβάστε εδώ τη συνέχεια…

Διαβάστε επίσης:

Διευθυντές σχολείων: H “νέα μέθοδος” επιλογής τους

 freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *