Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως – νεοδιόριστοι: Ό,τι προβλέπει ο νόμος ακριβώς αυτό θα γίνεται – Κανένα δικαίωμα δεν χάνεται για μονιμοποίηση

Διάδωσέ το

Κεραμέως

Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τη μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών που μάλιστα προχωράει, είπε σήμερα η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη.

“Κακώς ήταν με μια βαλίτσα στο χέρι πολλοί εκπαιδευτικοί, γιατί η Πολιτεία δεν είχε μεριμνήσει. Η δική μας Κυβέρνηση μερίμνησε και πλέον δεν είναι με μια βαλίτσα στο χέρι”, τόνισε η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως . “Επενδύσαμε στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης. Όμως υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για την αξιολόγησή τους, που προχωράει. Μάλιστα θα γίνει πρώτα από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης και είμαστε στα τελικά στάδια επιλογής τους. Κανένα δικαίωμα δεν χάνεται, καμία μονιμοποίηση. Ό,τι προβλέπει ο νόμος ακριβώς αυτό θα γίνεται”, είπε η ίδια.

“Το έργο των δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αξιολογείται ανά έτος”. Σε μία διετία δηλαδή δύο φορές

Στον νόμο 4823/2021  και στο  άρθρο 77 παρ. 4 αναφέρεται ότι: “Το έργο των δόκιμων εκπαιδευτικών και μελών του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αξιολογείται ανά έτος”. Σε μία διετία δηλαδή δύο φορές και δεν έχει γίνει καμία έως τώρα, χωρίς ευθύνη των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Μήπως λοιπόν οι παραπάνω δηλώσεις δείχνουν ότι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι να αξιολογηθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί δύο φορές και μετά να τους μονιμοποιήσει, εφόσον το ίδιο γνωρίζει τις διατάξεις του νόμου καλύτερα από όλους και για αυτό παράλληλα τονίζει διαρκώς ότι “ο νόμος πρέπει να εφαρμοσθεί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Αν βέβαια, συμβαίνει “κάτι άλλο”,  και  στις προθέσεις του είναι να κάνει μία τελική αξιολόγηση στους δόκιμους εκπαιδευτικούς  στο τέλος της διετίας, τότε θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση του  άρθρου 77 παρ. 4. Με λίγα λόγια να κάνει μια ακόμα τροπολογία στο νόμο 4823/2021.

Η αξιολόγηση των δόκιμων εκπαιδευτικών δε θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση διότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα, όπως αυτό που ανάλυσε χθες το fresh-education.gr για την υποχρεωτική τροπολογία που πρέπει να γίνει λόγω της απουσίας βασικών στελεχών εκπαίδευσης για την εξέλιξη της διαδικασίας της αξιολόγησης, εκτός από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων, δείτε εδώ

Από την άλλη, υπάρχει και ένα άλλο προβληματικό σημείο του Ν. 4823/21, για την αξιολόγηση των δόκιμων εκπαιδευτικών που και αυτό θα χρειαστεί ρύθμιση και το fresh -education.gr θα το παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες.

freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …