ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκύκλιος: Αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού λόγω COVID-19 σε δημοσίους υπαλλήλους

Διάδωσέ το

Με τη 79η εγκύκλιο για τα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού   το Υπουργείου Εσωτερικών ενημερώνει μεταξύ άλλων με ποιες προϋποθέσεις οι Δημόσιοι Υπάλληλοι λαμβάνουν την αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού λόγω COVID-19

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ισχύουν τα εξής:

 ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΛΟΓΩ ΝΟΣΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ COVID-19 

Σύμφωνα και με την νέα αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 34692/14-6-2022 (ΦΕΚ Β΄ 3004) ΚΥΑ και ειδικότερα  σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 3Ατου άρθρου 9, «3Α. Για να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την  εργασία λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά  πρωτόκολλα, αρκεί η βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού  COVID-19 (rapid test) σύμφωνα με την παρ. 3. Ειδικώς ως προς τους δημοσίους υπαλλήλους  εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου τριακοστού όγδοου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού  Περιεχομένου (Α’ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83)».  

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου τριακοστού όγδοου της από  20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν.  4683/2020 (Α’ 83), «3. Σε περίπτωση που υπάλληλος του Δημοσίου, όπως ορίζεται στο πεδίο  εφαρμογής της από 11.3.2020 Π.Ν.Π., απαιτείται να τεθεί σε περιορισμό, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό COVID-19 και κατόπιν οδηγιών που του έχουν δοθεί αρμοδίως από τον Εθνικό  Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ή από άλλο αρμόδιο δημόσιο φορέα, ο οποίος ενημερώνει  αμελλητί τον Ε.Ο.Δ.Υ., απουσιάζει δικαιολογημένα από την Υπηρεσία με αναρρωτική άδεια ειδικού  σκοπού, κατόπιν υποβολής υπεύθυνης δήλωσης. Η αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού δεν αφαιρείται  από τη δικαιούμενη αναρρωτική άδεια του υπαλλήλου, ούτε απαιτείται ο υπάλληλος να παραπεμφθεί  στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.(…) 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση νόσησης υπαλλήλου με COVID-19 η αναρρωτική άδεια ειδικού  σκοπού χορηγείται για τόσες ημέρες όσες προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ  (https://eody.gov.gr/odigies-apomonosis-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-epafon-toys/ ) ότι είναι  υποχρεωτική η παραμονή σε απομόνωση, ήτοι για πέντε (5) ημέρες σύμφωνα με τα ισχύουσες  οδηγίες. Εφόσον η ανάγκη παραμονής σε απομόνωση πρέπει να παραταθεί λόγω βαρύτητας της  νόσησης και συνέχισης των συμπτωμάτων, θα απαιτείται υποβολή σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης  και θα χορηγείται αναρρωτική άδεια σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις. Διευκρινίζεται ότι στους  υπαλλήλους που νοσούν με COVID 19 και κάνουν χρήση της ανωτέρω άδειας, δεν εφαρμόζεται το  προηγούμενο με προϊσχύουσες διατάξεις μέτρο της εξ αποστάσεως εργασίας, δεδομένου ότι το  μέτρο αυτό σήμερα δεν εφαρμόζεται, καθώς όλοι παρέχουν την εργασία τους με αυτοπρόσωπη  παρουσία.  

Η εγκύκλιος

Διαβάστε επίσης:

 Σχολεία – ΦΕΚ: To νέο πρωτόκολλο 2022-2023 με τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *