ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Θα διορίζουμε συνεχώς – Πού δε θα γίνουν τώρα

Διάδωσέ το

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Έχουμε βάλει στόχο από Σεπτέμβρη να συστήσουμε καινούριες οργανικές θέσεις σε όλους τους τομείς γιατί θα έχουμε συνεχώς διορισμούς, κάθε χρονιά…   δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις από το 1986 σε κάποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών, σε κάποιες ειδικότητες, άρα δεν μπορείς να διορίσεις” είπε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στο Ελλάδα 24.

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Τι είπε αναλυτικά ο  Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης

“Ο στόχος μας είναι  τα επόμενα έτη να εκλείψουν οι αναπληρωτές από την εκπαίδευση, οι αναπληρωτές να είναι μόνο για κάλυψη έκτακτων αναγκών”.

“Δεν έχουμε κάνει ακόμα τις κατανομές. Αυτά που διαρρέουν δεν είναι από εμάς, οι κατανομές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Η υπουργός δεν έχει πει το τελικό οκέι για κάποιους”.

“Δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις από το 1986 σε κάποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών, σε κάποιες ειδικότητες άρα δεν μπορείς να διορίσεις γιατί οι διορισμοί γίνονται επί οργανικών κενών. Από το 1986 δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις για κάποιες ειδικότητες οι οποίες έχουν πληρωθεί. Εμείς με τους διορισμούς αυτούς είμαστε περίπου στο 90% με 100% της πλήρωσης θέσεων και έχουμε βάλει στόχο από Σεπτέμβρη να συστήσουμε καινούριες οργανικές θέσεις σε όλους τους τομείς γιατί θα έχουμε συνεχώς διορισμούς, κάθε χρονιά”

Απομακρυσμένες περιοχές

Υπάρχουν δυσπρόσιτες περιοχές και κατανομή περιοχών όπου οι εκπαιδευτικοί παίρνουν διαφορετικά μόρια. Οι περιοχές αναδιαμορφώνονται ανά καιρούς και εμείς είμαστε σε φάση που θέλουμε να αλλάξουμε αυτές τις κατανομές γιατί υπάρχουν αδικίες που έχουν γίνει παλαιότερα, περιοχές που είναι πραγματικά απομακρυσμένες δεν έχουν τα αντίστοιχα  μόρια.

Παρακολουθήστε το video από 21.48

Κεραμέως: Μέσα στο καλοκαίρι οι διορισμοί εκπαιδευτικών

Για 12 χρόνια η Πολιτεία δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί αποχωρούσαν από την υπηρεσία. Σε δυο χρόνια έχουμε κάνει 16.200 διορισμούς και προχθές ανακοινώσαμε άλλους 8.600 διορισμούς και φτάνουμε τους 25.000 διορισμούς στην εκπαίδευση , σημείωσε η κα Κεραμέως, μιλώντας στο newsit.gr.

Οι διορισμοί εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, ενημέρωσε η Υπουργός και τον Σεπτέμβρη θα έχουμε αγγίξει τους 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών. Είναι ωραίες οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις , όπως τα αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τα νέα βιβλία, αλλά χωρίς ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορούν να υποστηριχθούν, συμπλήρωσε η κα Κεραμέως.

 Δείτε και εδώ τον Γ.Γ. Αλέξανδρο Κόπτση

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *