ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Υπολογίστε τα μόρια σας για τις κρίσεις (Πίνακας)

Διάδωσέ το

Οι υποψήφοι Διευθυντές σχολείων άρχισαν να παραλαμβάνουν τα πρώτα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Δείτε παρακάτω τον συγκεντρωτικό πίνακα, που δημιούργησε η εκπαιδευτικός ΕΑΕ  κα Ξανθούλα Τσιολπίδου και έστειλε στο fresh -education.gr, με την μοριοδότηση των κριτηρίων για την επιλογή των Διευθυντών. Ο πίνακας βοηθά τους  υποψήφιους Διευθυντές σχολείων να υπολογίσουν εύκολα τα μόρια από τα μετρήσιμα κριτήρια

μ

Δείτε εδώ τον πίνακα (pdf)

Διευθυντές σχολείων: Οδηγός 38 σελίδων από την προκήρυξη μέχρι την τοποθέτηση

Ποιο θέμα θα παρουσιάσουν όλοι οι υποψήφιοι διευθυντές σχολείων στη συνέντευξη

Η διαδικασία της συνέντευξης για τους  Διευθυντές σχολείων περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

α) εισήγηση μέλους του οικείου Συμβουλίου Επιλογής,

β) προφορική εξέταση του υποψηφίου στην ξένη γλώσσα, αν αυτό απαιτείται,

γ) παρουσίαση από τον ίδιο τον υποψήφιο μιας περίπτωσης για την  αυτοαξιολόγηση του έργου του και μίας περίπτωσης για το σχεδιασμό του έργου  του σε περίπτωση επιλογής του.

δ) ερωτήσεις των μελών του συμβουλίου προς τον υποψήφιο.

Η απάντηση – τοποθέτηση, που αναμένεται  από κάθε υποψήφιο Διευθυντή Σχολείου, κατά τη διαδικασία της συνέντευξης, είναι  η παρουσίαση εκ μέρους του, μιας περίπτωσης για την  αυτοαξιολόγηση του έργου του και μίας περίπτωσης για το σχεδιασμό του έργου του, σε περίπτωση επιλογής του. Δηλαδή, τι έκανε ως διευθυντής σχολείου ή εκπαιδευτικός και τι προγραμματίζει να κάνει σε περίπτωση επιλογής του.  Το χρονικό περιθώριο που δίνεται για αυτή την παρουσίαση είναι  πέντε (5) λεπτά της ώρας. Δείτε περισσότερα εδώ

Οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης στην πλατφόρμα για τους υποψήφιους Διευθυντές σχολείων

Οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης προς τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων έχει ενσωματώσει το ΥΠΑΙΘ  στην ειδική πλατφόρμα που δημιούργησε.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν τα νόμιμα προσόντα και  επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για διευθυντές σχολείων, υποβάλλουν τις αιτήσεις  υποψηφιότητας στη διαδικτυακή πύλη  https://schooldirectors.minedu.gov.gr, από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 έως  και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16:00.

Η πιστοποίηση των  υποψηφίων για την είσοδο στην πλατφόρμα της αίτησης γίνεται με τη χρήση των  κωδικών TAXISnet.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ 

Προτού αρχίσετε την συμπλήρωση της αίτησης σας και προκειμένου να προβείτε σε σωστή υποβολή, θα πρέπει να διαβάσετε προσεχτικά τα άρθρα 4, 30, 31, 32, 33 και 35 του  νόμου 4823/2022.

Πέραν αυτού, σημειώνουμε και τα εξής:

Προϋποθέσεις Αίτησης 

Για να συμμετάσχει κάποιος εκπαιδευτικός στην διαδικασία επιλογής Δ/ντων Σχολικών  μονάδων πρέπει να εκπληρώνει τις προϋποθέσεις του άρθρου 31 του νόμου (παρ. 1, 11 & 12). Η εκπλήρωση των 5 αυτών «Υποχρεωτικών προϋποθέσεων επιλογής» δηλώνεται  στον πρώτο τομέα του «Βήματος 2: Βασικά στοιχεία αίτησης» του ηλ. συστήματος υποβολής  αίτησης.

Οι υποψήφιοι έχουν την υποχρέωση 

α) να απαντήσουν καταφατικά στα πέντε πεδία/δηλώσεις.

β) να αναρτήσουν αρχείο με τα πιστοποιητικά/έγγραφα που βεβαιώνουν την κατοχή  γνώσης Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου.

γ) να αναρτήσουν αρχείο με υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 (Α’ 75) στην οποία  βεβαιώνεται η εκπλήρωση των 5 προϋποθέσεων.

Η οριστική υποβολή της αίτησης του υποψηφίου χωρίς συμμόρφωση με τα  ανωτέρω α, β, γ σημεία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ. Δείτε εδώ αναλυτικά

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που  αντιγράφουν.  Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.

freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …