ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Δάσκαλοι έκαναν αίτηση για διευθυντές στην Β/θμια! – Ερώτηση στο ΥΠΑΙΘ

Διάδωσέ το

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει τις τελευταίες ημέρες τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής προς το Υπουργείο Παιδείας για τις αιτήσεις από τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων.

To fresh -education.gr, την Τρίτη 17.1, κατέγραψε αποκλειστικά τα  προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις αιτήσεις στην πλατφόρμα  και ειδικά με την πιστοποίηση στις ΤΠΕ . Διαβάστε εδώ τη δημοσίευση  και επανέρχεται σε ένα άλλο θέμα.

Υποψήφιοι διευθυντές σχολείων που ήρθαν σε επαφή με το fresh -education.gr περιγράφουν ένα άλλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και απασχολεί αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας.  Υπάρχουν υποψήφιοι   που τα ονόματά τους δεν εμφανίζονται στους πίνακες, ούτε στους δεκτούς, ούτε στους μη δεκτούς στη διεύθυνση εκπαίδευσης που “έθεσαν υποψηφιότητα”.

Διευθυντές σχολείων: Το ποντίκι του υπολογιστή έστειλε τις αιτήσεις σε άλλες διευθύνσεις

Κάποιοι υποψήφιοι διευθυντές σχολείων, από διαφορετικούς νομούς της χώρας, εκπαιδευτικοί με οργανική στην Α/θμια, ενώ συμπλήρωσαν όλα τα πεδία της αίτησής τους πολύ σωστά, από αβλεψία ή κάποιας μικρής κίνησης στο  ποντίκι και στο κυλιόμενο μενού των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης επέλεξαν άλλη διεύθυνση από αυτή που ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα.Το ίδιο πιθανά να έχει συμβεί και αντιστρόφως, δηλαδή από Β/θμια σε Α/θμια 

Αντί να για Π.Ε. Αρκαδίας για παράδειγμα, επέλεξαν Δ.Ε. Αρκαδίας. Έπειτα προχώρησαν σε επισκόπηση της αίτησής τους, χωρίς να παρατηρήσουν την μικρή αλλά μεγάλη στην ουσία διαφορά του “Π.Ε.” από το “Δ.Ε.”.  Το αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν στους μη δεκτούς υποψήφιους της Διεύθυνσης που είχαν πατήσει κατά λάθος στην πλατφόρμα και να απουσιάζουν εντελώς από τους πίνακες της Διεύθυνσης που ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα. 

Το υπουργείο Παιδείας καλείται τις επόμενες ημέρες να δώσει λύση στο θέμα αυτό

Το fresh -education.gr σημειώνει:

Η ψηφιοποίηση στην εκπαίδευση με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει πολλά οφέλη, αλλά ως γνωστό δημιουργεί και προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλύονται από τους ανθρώπους

Από την πλατφόρμα δεν μπορούσε να αφαιρεθεί η επισκόπηση και επιλογή όλων των διευθύνσεων εκπαίδευσης, διότι δυνητικά θα μπορούσαν να υπάρξουν και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις υποψήφιων που θα έθεταν ή έθεσαν ήδη υποψηφιότητα για διευθυντές σχολείων σε άλλη βαθμίδα.

 Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο.

 Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του χωρίς αντιγραφές

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση: Έτοιμη η πλατφόρμα – Ποια στοιχεία θα βάζουν οι εκπαιδευτικοί στο φάκελό τους

freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …