ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Έρχονται συνεντεύξεις πριν από τις εκλογές

Διάδωσέ το

Διευθυντές σχολείων: Γρήγορες διαδικασίες για την επιλογή των νέων διευθυντών σχολείων θέλει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Μοριοδότηση και συνεντεύξεις πρέπει να τελειώσουν πριν από τις  εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fresh -education.gr, στις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ είναι να τελειώσει η διαδικασία με τους νέους διευθυντές σχολείων πριν από τις βουλευτικές εκλογές, για τις οποίες το πιο πιθανό σενάριο είναι να πραγματοποιηθούν αρχές Απριλίου. Με λίγα λόγια η διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολείων θα πρέπει να τελειώσει πριν από την προεκλογική περίοδο, περίπου αρχές Μαρτίου.

Την επόμενη εβδομάδα η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θα προσπαθήσει να καθορίσει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το παραπάνω χρονοδιάγραμμα.

Η επιλογή διευθυντών σχολείων είναι ένας στόχος πολύ σημαντικός για το Υπουργείο Παιδείας που πάση θυσία θα πρέπει να  πραγματοποιηθεί εντός τετραετίας. Αν επιχειρηθεί η επίτευξη ενός τέτοιου χρονοδιαγράμματος, ο όγκος εργασίας που θα πέσει στα συμβούλια επιλογής, ειδικά σε μεγάλες διευθύνσεις εκπαίδευσης που έχουν 300 και 500 αιτήσεις υποψήφιων, θα είναι τεράστιος και οι διαδικασίες fast track.

Διευθυντές σχολείων: Τι έγραψε το fresh -education.gr

Την Παρασκευή 6/1/2022 σε δημοσίευσή του υποστήριξε ότι η διαδικασία των συνεντεύξεων θα μεταφερθεί τους καλοκαιρινούς μήνες του 2023, διότι τα χρονικά δεδομένα είναι περιορισμένα. Διευθυντές σχολείων: Καλοκαίρι οι συνεντεύξεις των υποψήφιων

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων τελειώνει 9 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το γνωστό από την Υπουργική απόφαση χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, θα έχουμε  “Πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων”, 26 Ιανουαρίου, μετά τις ενστάσεις.

Μετά ακολουθεί η διαδικασία για προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες (μοριοδότηση). Πότε όμως θα ανακοινωθούν;

Για τους Σύμβουλους Εκπαίδευσης ανακοινώθηκαν 3,5 μήνες μετά τους πινάκες δεκτών και μη δεκτών υποψηφιοτήτων!

Αν υποθέσουμε ότι θα χρειαστούν πάλι 3,5 μήνες, τότε οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου, οπότε οι συνεντεύξεις σε αυτή την περίπτωση πάνε σίγουρα για καλοκαίρι.

Αν υποθέσουμε όμως,  με αρκετή αισιοδοξία και φαντασία,  ότι η διαδικασία θα γίνει πιο γρήγορα, και οι πίνακες θα ανακοινωθούν σε έναν μήνα, δηλαδή αρχές Μαρτίου, τότε η διαδικασία των συνεντεύξεων δε θα μπορεί να τρέξει διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, κατά την προεκλογική περίοδο, εκτός των άλλων  υπάρχει απαγόρευση  των διαδικασιών και των μεταβολών στην υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που  αντιγράφουν.  Το πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του.

Δείτε επίσης:

Κεραμέως: Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα – Δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα

ΕΠΑΛ: Ξεκινά επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ψυχολόγων (Ε.Ε.Π.)

freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …