ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Δεν θα έχουν κυρώσεις τα σχολεία που κατέθεσαν “φασόν” κείμενα

Διάδωσέ το

 

Συμμετέχουν κανονικά στην αξιολόγηση τα σχολεία που κατέθεσαν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ στο πλαίσιο της αξιολόγησής τους.

“Δεν είναι σύννομη και θεωρείται μη γενόμενη η αξιολόγηση” τόνιζε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σε εγκύκλιό του προς τα σχολεία που κατάθεσαν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ για την αξιολόγηση  και τα καλούσε να συμμορφωθούν με το ισχύον “κανονιστικό πλαίσιο”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ανέφερε σε συνέντευξή της  “ότι οι έτοιμες εκθέσεις αξιολόγησης που καταθέτουν σχολεία δεν συνιστούν συμμετοχή στην αξιολόγηση, που πρέπει να είναι εξατομικευμένη για κάθε σχολείο” και συμπλήρωνε ότι:”Στον νόμο και την υπουργική  απόφαση υπάρχουν συγκεκριμένοι άξονες, διαδικασίες και συνεδρίαση και οτιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση του νόμου με συγκεκριμένες συνέπειες. Η αποχή από την αξιολόγηση προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις. “Είναι προκλητικό για τους εκπαιδευτικούς όλο αυτό, οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συνεδριάσουν, να αποφασίσουν και να αξιολογήσουν; Χρειάζονται φασόν απαντήσεις από κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο”

“Μόνο  σε 114 σχολεία από το σύνολο των 13.000 της Επικράτειας  δεν υπήρξε αξιολόγηση”  

Σύμφωνα όμως με  τις χθεσινές δηλώσεις  του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, και συγκεκριμένα με από αυτές που δεν έγιναν, φαίνεται ότι τα “κείμενα φασόν” της ΔΟΕ,  όχι μόνο δεν ενοχλούν πλέον το Υπουργείο Παιδείας, αλλά όσα σχολεία τα κατέθεσαν θεωρείται ότι συμμετέχουν κανονικά στην αξιολόγηση.

Τι είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου

Κλείνοντας να επισημάνω δύο ακόμη στοιχεία από το χώρο της εκπαίδευσης, που  αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής:

Το πρώτο αφορά στην αξιολόγηση των σχολείων που στοχεύει στη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στο δημόσιο σχολείο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανταποκρίθηκε στις διαδικασίες της αξιολόγησης το 99,2% των σχολείων της χώρας.  Μόλις ένα ποσοστό 0,8%, δηλαδή σε 114 σχολεία από το σύνολο των 13.000 της Επικράτειας  δεν υπήρξε αξιολόγηση και προφανώς θα υπάρξουν οι κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Διαπιστώνουμε, λοιπόν, με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι παρά τις Κασσάνδρες, τις αλλεπάλληλες δικαστικές διαμάχες και την διαρκή απόπειρα ορισμένων -λίγων- να μην εφαρμοστεί ο νόμος και να αντισταθούν σε αυτά τα βήματα προόδου, οι εκπαιδευτικοί, τα σχολεία ανταποκρίθηκαν………..

Το fresh -education.gr έχει ενημερώσει ήδη από τον Δεκέμβρη του 2021 ότι το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις δηλώσεις και τις εγκυκλίους συμμόρφωσης, δε θα επέμενε σε αυτές, αφήνοντάς τα  σχολεία που κατάθεσαν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ να πάρουν μέρος κανονικά στην αξιολόγηση

Αξιολόγηση σχολείων: Για τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου προορίζεται  η “διόρθωση” των ενιαίων κειμένων της ΔΟΕ, που κατέθεσαν πολλά σχολεία στη χώρα για την αποτίμηση της σχολικής χρονιάς 2020-2021 και του Συλλογικού Προγραμματισμού 2021-2022.

 freshedu 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *