ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αιτήσεις υποψήφιων Διευθυντών Σχολείων: Αίτημα για παράταση της προθεσμίας

Διάδωσέ το

Στελέχη εκπαίδευσης

Αίτημα παράτασης της προθεσμίας  αιτήσεων των υποψήφιων διευθυντών σχολείων απηύθηνε προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ η  Ένωση Διευθυντών σχολείων.

Οι Διευθυντές σχολείων στο αίτημά τους αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με την έκδοση των Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών σε τόσο στενά χρονικά πλαίσια και χωρίς τους διοικητικούς υπαλλήλους λόγω της απεργίας αποχής.

Το fresh-education.gr, χθες Τετάρτη, ανέδειξε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και εξήγησε πώς γίνεται ένα Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών και πόσο σοβαρή υπόθεση είναι για τις κρίσεις των Διευθυντών σχολείων

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία έκδοσης των Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών(ΠΥΜ) των υποψήφιων Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων τους  στην απεργία-αποχή, που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Σ.Υ.Π.,  από κάθε ενέργεια διοικητικής ή άλλης φύσεως στη διαδικασία επιλογής των Δ/ντών-Δ/ντριών,

απευθύνει έκκληση

προς το Υπουργείο Παιδείας για παράταση της  προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των υποψήφιων Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Αιτήσεις υποψήφιων Διευθυντών Σχολείων:Πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών, μια δύσκολη δουλειά

Η έκδοση ενός πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Για ένα μόνο πιστοποιητικό μπορεί να ασχοληθεί ένας υπάλληλος  3 με 4 ώρες. Δεν πρέπει να γίνει κανένα λάθος. Πρέπει να διαβαστούν όλες οι βεβαιώσεις αδειών  που μπορεί να έχει πάρει ο υποψήφιος κατά τη διάρκεια της εργασιακής του διαδρομής. Δείτε στο τέλος και τη σημερινή εγκύκλιο του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ Αλ.Κόπτσης και γιατί πρέπει να ελέγχονται όλες οι άδειες στους προσωπικούς  φακέλους. Για παράδειγμα για έναν υποψήφιο με 20 χρόνια υπηρεσίας πρέπει να  ψαχθούν όλες οι άδειες στον φάκελό του που δε θα είναι και λίγες, δύο να πήρε κάθε χρόνο, σύνολο σαράντα βεβαιώσεις. Να αποτυπωθούν όλες οι τοποθετήσεις σε διάφορα σχολεία, ο χρόνος που ήταν σε αυτά και άλλα πολλά.

Δείτε επίσης:

Αξιολόγηση σχολείων: Παράταση στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

Υπουργείο Παιδείας: Πώς μπορούν να μπαίνουν συνεργεία στα σχολεία και να κάνουν εργασίες

Υπουργείο  Παιδείας – Ειδική προκήρυξη: Σε ποια σχολεία θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών

Διευθυντές σχολείων: Υπολογίστε τα μόρια σας για τις κρίσεις (Πίνακας)

freshedu

 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …