ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόπτσης: Τα σχολεία εφεξής να έχουν έτοιμο σχέδιο για τηλεκπαίδευση

Διάδωσέ το

Εγκύκλιος Κόπτση για τηλεκπαίδευση: Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης,  με εγκύκλιό του προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, ζητά να ενημερωθούν οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι των Σχολικών Μονάδων  για τα παρακάτω:  

– Όλοι οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές  ότι για τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες λόγω καιρικών συνθηκών, θα  πραγματοποιείται κανονικά τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες. Ταυτόχρονα να αποστέλλουν στους μαθητές  από την προηγούμενη ημέρα το πρόγραμμα που θα ακολουθεί κάθε τάξη/τμήμα κατά τη διάρκεια της  τηλεκπαίδευσης. 

– Οι Διευθυντές/Προϊστάμενοι σχολικών μονάδων να μεριμνούν ώστε να αποστέλλονται σε όλους τους  μαθητές οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις – σύνδεσμοι webex όλων των εκπαιδευτικών την προηγούμενη της  έναρξης της τηλεκπαίδευσης. Παράλληλα να φροντίσουν εφεξής να έχουν έτοιμο σχέδιο άμεσης ενημέρωσης  εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή πληροφορία πριν την έναρξη της  τηλεκπαίδευσης για την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  

Διαβάστε εδώ το έγγραφο

Διαβάστε επίσης:

Αποζημίωση τηλεργασίας στους εκπαιδευτικούς – Η ΟΙΕΛΕ για την τηλεκπαίδευση λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

Εγκύκλιος: “Αδυναμία προσέλευσης στην εργασία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών”

ΔΟΕ: Τηλεκπαίδευση – παραλήρημα της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ

H Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ρωτά το Υπουργείο Παιδείας:

Θέλουμε να ρωτήσουμε τους «φωστήρες» του Υπ. Παιδείας, τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές που δε διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια τους, τους συναδέλφους που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση; Αύριο, εκείνους δε θα τους πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μετακινηθούν με ασφάλεια, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα μέσα της τηλεκπαίδευσης; Τι θα γίνει χωρίς «ειδική άδεια» για όλους τους γονείς; Ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι; Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία και καλούνται τα ίδια να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης;

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για χάσιμο των μαθημάτων λόγω χιονιά καθώς εξακολουθεί να μην καλύπτει τα χιλιάδες λειτουργικά κενά, που υπάρχουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και τα χιλιάδες κενά λόγω covid που συνεχώς προστίθενται και καθημερινά χάνονται χιλιάδες ώρες μαθημάτων. 

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *