ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιοι εκπαιδευτικοί θα έχουν μέντορα στο σχολείο από Σεπτέμβρη

Διάδωσέ το

Μέντορα στο σχολείο θα έχουν εκπαιδευτικοί με λίγα χρόνια προϋπηρεσίας από το νέο  σχολικό έτος 2022-2023.  Σύμφωνα  το άρθρο 93 του ν. 4823/2021  ο Διευθυντής του σχολείου για την καθοδήγηση  και υποστήριξη της ένταξης στη σχολική μονάδα νεοδιοριζόμενου ή πρόσφατα τοποθετημένου στη σχολική μονάδα μόνιμου ή αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού με προϋπηρεσία έως πέντε (5) έτη ορίζει παιδαγωγικό σύμβουλο – μέντορα.

Η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει  τα προσόντα,  τα κριτήρια ορισμού, τις αρμοδιότητες, τη διάρκεια της θητείας καθώς και τον αριθμό  των παιδαγωγικών συμβούλων – μεντόρων ανάλογα με το μέγεθος της σχολικής μονάδας θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες. Η σχετική εγκύκλιος θα αποσταλεί στα σχολεία πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Άρθρο 93 ν. 4823/2021

Παιδαγωγικός σύμβουλος μέντορας στη σχολική μονάδα

1. Για την καθοδήγηση και την υποστήριξη της ένταξης στη σχολική μονάδα νεοδιοριζόμενου ή πρόσφατα τοποθετημένου στη σχολική μονάδα μόνιμου ή αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού με προϋπηρεσία έως πέντε (5) έτη ορίζεται από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου ο παιδαγωγικός σύμβουλός μέντοράς του.

2. Με απόφαση του Διευθυντή ή του Προϊστάμενου της σχολικής μονάδας δύναται να αποφασίζεται ότι, οι Συντονιστές Γνωστικών Πεδίων ή Τάξεων του άρθρου 92 μπορούν να αναλαμβάνουν, παράλληλα, καθήκοντα παιδαγωγικού συμβούλου μέντορα.

Δείτε επίσης:  Οι τέσσερις κατηγορίες μονίμων εκπαιδευτικών που θα αξιολογηθούν πρώτοι

3. Μετά από την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ως παιδαγωγικοί σύμβουλοι μέντορες μπορούν να επιλεγούν μόνο εκπαιδευτικοί με αξιολόγηση «εξαιρετική» ή «πολύ καλή» σε όλα τα πεδία, σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς της παρ. 1 του άρθρου 67.

4. Η θητεία ενός εκπαιδευτικού ως παιδαγωγικού συμβούλου μέντορα συνεκτιμάται κατά την ατομική αξιολόγησή του, καθώς και κατά την επιλογή του ως στελέχους εκπαίδευσης σύμφωνα με την υποπερ. εε’ της περ. ε’ της παρ. 3 του άρθρου 33.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι τρεις αλλαγές από Σεπτέμβρη στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας με δεδομένο  ότι δεν θα έχει τον Σεπτέμβρη νέους διευθυντές σχολείων αλλά και  Συμβούλους Εκπαίδευσης, θα θέσει σε εφαρμογή διατάξεις του Ν. 4823/2021 οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν τη σχολική χρονιά που πέρασε προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ακυρώνοντας παράλληλα τα σενάρια που λένε  ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναβάλλεται

Οι τρεις αλλαγές που θα προωθήσει το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με ανάλυση του fresh education,  είναι η εφαρμογή των παρακάτω διατάξεων του Ν. 4823/2021

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Δείτε επίσης:

Χωρίς καθηκοντολόγια Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Διευθυντές σχολείων

Η τιμωρία του διορισμού!

Αξιολόγηση: Μόνο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Εγκύκλιος για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Τι προβλέπει ο νόμος Κεραμέως

Νηπιαγωγεία: Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για το διευρυμένο ωράριο – πρόβλεψη συνδιδασκαλίας

 freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *