ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κεραμέως: Πότε θα δοθεί το voucher 200€ . Τι είπε για πίνακες ειδικής αγωγής και μέτρα στα σχολεία

Διάδωσέ το

Για την χαλάρωση των μέτρων  στα σχολεία,  για τα παιδιά Ουκρανών προσφύγων που έχουν φτάσει στη χώρα μας, για το άνοιγμα των πινάκων ειδικής αγωγής και για το voucher 200€ στους εκπαιδευτικούς, μίλησε στο OPEN TV η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως.

Παιδιά Ουκρανών προσφύγων

Η υπουργός ενημέρωσε ότι περίπου 1000 ανήλικοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα και ήδη κάποιοι έχουν εγγραφεί στα ελληνικά σχολεία σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Πελοπόννησος και η Μακεδονία.

Μέτρα στα σχολεία

Δεν υπάρχει απόφαση να μειωθούν τα τεστ στα σχολεία είπε  η υπουργός Παιδείας  ενημερώνοντας παράλληλα ότι χθες πάρθηκε απόφαση για τη διάθεση  πέντε δωρεάν  self test σε κάθε δικαιούχο μαθητή και εκπαιδευτικό, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες μέχρι 1 Απριλίου.

Παρόλα αυτά, η κα Κεραμέως σημείωσε ότι υπάρχει συζήτηση για σταδιακή ελάφρυνση των μέτρων στα σχολεία. όπως και η κατάργηση του μέτρου της μάσκας.

Άνοιγμα των πινάκων ειδικής αγωγής

Για το άνοιγμα των πινάκων ειδικής αγωγής η κα Κεραμέως ενημέρωσε ότι “είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το στάδιο”. Οι πίνακες λήγουν τον προσεχή  Αύγουστο, έχουν γίνει πολλές ενέργειες και όπου να ΄ναι το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στο άνοιγμα, είπε η ίδια

Για τους διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία

Οι διαγωνισμοί  για διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής στα σχολεία τρέχουν αυτή τη στιγμή και από την επόμενη σχολική χρονιά θα φτάσουν οι πρώτοι διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία. Σκοπός είναι να μπουν σε Λύκεια και Γυμνάσια και σε κάποιες τάξεις του Δημοτικού, ενημέρωσε η υπουργός.

voucher 200€ στους εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

Σε λίγο θα ξεκινήσει η διαδικασία για να δοθεί το voucher των 200€ στους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, είπε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει πριν από το ΠΑΣΧΑ

Δείτε το video

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΜΕ: Για τον διπλασιασμό των μονάδων μετάθεσης στα σχολεία κατηγορίας ΙΓ

Προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης 

 freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *