Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιολόγηση: Μόνο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν

Διάδωσέ το

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται στη διάρκεια της τετραετίας από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Επιστημονικής Ευθύνης  καθώς και κάθε δύο χρόνια από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης, ως προς την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκειά τους.

Τα παραπάνω ορίζει το άρθρο 77 του ν. 4823/2021

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν  αξιολογούνται γιατί σύμφωνα  με την έκθεση διαβούλευσης του ίδιου νόμου δεν υπηρετούν σταθερά στην ίδια σχολική μονάδα,  όπως αυτό συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και το οποίο αξιολογείται και εξελίσσεται εντασσόμενο συνολικά και διαρκώς στη διαδικασία αξιολόγησης.

Διαβάστε παρακάτω στο fresh-education.gr τι ακριβώς αναφέρει  η έκθεση διαβούλευσης, απαντώντας σε  σχόλια που κατατέθηκαν σε συγκεκριμένο άρθρο και το οποίο αφορά στην αξιολόγηση των στελεχών μόνο από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς

“Επιπλέον, ζητήθηκε η αξιολόγηση από τους υφισταμένους των στελεχών της εκπαίδευσης να διενεργείται τόσο
από το μόνιμο προσωπικό, όσο και από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, ενώ το μόνιμο προσωπικό αξιολογείται και εξελίσσεται εντασσόμενο συνολικά και διαρκώς στη διαδικασία αξιολόγησης, οι αναπληρωτές δεν αξιολογούνται όπως αυτό συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό. Οι αναπληρωτές όμως δεν υπηρετούν σταθερά στην ίδια σχολική μονάδα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αιρετός ΚΥΣΠΕ Αντωνιάδης: Τι είπε για αναπληρωτές και μόνιμους

Τι θα γίνει με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών το νέο σχολικό έτος 2022-2023

Προκαταρκτικές ενέργειες για την  αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από το νέο σχολικό έτος 2022- 2023  θέλει να θέσει σε εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας. Μπορεί το χρονοδιάγραμμα επιλογής  των Στελεχών που θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς να έχει πέσει έξω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν είναι ένας από τους κύριους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Το Υπουργείο Παιδείας με δεδομένο  ότι δεν θα έχει τον Σεπτέμβρη νέους διευθυντές σχολείων αλλά και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, θα θέσει σε εφαρμογή διατάξεις του Ν. 4823/2021 οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν τη σχολική χρονιά που πέρασε προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ακυρώνοντας παράλληλα τα σενάρια που λένε  ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναβάλλεται

Διαβάστε  τις εδώ τις τρεις αλλαγές που θα προωθήσει το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με ανάλυση του fresh education

Κλίμα ανησυχίας στους εκπαιδευτικούς για μετακινήσεις σε άλλα σχολεία

Αξιολόγηση: Πότε θα έχουν πρόσβαση οι εκπαιδευτικοί στις βαθμολογίες των σχολείων τους;

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που αντιγράφουν

Βρείτε τη σελίδα μας στο facebook freshedu

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *