ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπουργείο  Παιδείας – Ειδική προκήρυξη: Σε ποια σχολεία θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών

Διάδωσέ το

Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης   για το σχολικό  έτος 2022-2023 εξέδωσε το Υπουργείο  Παιδείας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη καλούνται οι εγγεγραμμένοι:

(α) στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019 (Γ΄ 1588/14-7-2021), 2ΓΕ/2019 (Γ΄  1653/23-7-2021 και Γ΄ 1694/28-7-2021) και 1ΓΤ/2020 (Γ΄ 2679/4-11-2021), όπως κατά περίπτωση αναμορφώθηκαν και ισχύουν, και

(β) στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ και επικουρικό της παρ. 4 άρθρου 58 του  ν.4589/2019 υποψήφιων εκπαιδευτικών της Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 3ΕΑ/2022, οι οποίοι αναρτήθηκαν στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής του Α.Σ.Ε.Π. και κοινοποιήθηκαν αρμοδίως στο  ΥΠΑΙΘ,

εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση, με βάση και τα διαθέσιμα προς κάλυψη λειτουργικά  κενά, για πρόσληψή τους ως αναπληρωτών, πλήρους  ή/και μειωμένου ωραρίου

από την Τετάρτη 14 έως και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022. 

(γ) Οι διαθέσιμες προς επιλογή από τους υποψηφίους κενές σχολικές μονάδες ή ομάδες σχολείων  εμφανίζονται ανά κλάδο και ειδικότητα, περιοχή, βαθμίδα και δομή εκπ/σης στα Παραρτήματα της  παρούσας πρόσκλησης. Επισημαίνεται ότι οι εγγεγραμένοι στους αξιολογικούς πίνακες Α΄ της Γενικής  Εκπαίδευσης έχουν την δυνατότητα να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους και κενά των Δομών της Ειδικής  Αγωγής και Εκπαίδευσης για την περίπτωση εξάντλησης των αξιολογικών πινάκων Β΄ και Επικουρικών της  ΕΑΕ.

(δ) Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας (και αποκλειστικά εντός αυτής) ο υποψήφιος  μπορεί να τροποποιεί τις προτιμήσεις σχολικών μονάδων.

(ε) Επίσης, κατά τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας αναστέλλεται η δυνατότητα απενεργοποίησης  των αιτήσεων Γενικής Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής και Εκπ/σης μέσα από τον ηλεκτρονικό φάκελο και ο  υποψήφιος οφείλει, εφόσον επιθυμεί να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια, να επικοινωνήσει με τα  αρμόδια Τμήματα Α΄ (κλάδοι Α/θμιας) και Β΄ (κλάδοι Β/θμιας) της Δ/νσης Διορισμών – Προσλήψεων Εκπ/κού  Προσ/κού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

(στ) Η αίτηση-δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων, με την παρούσα προκήρυξη, ισχύει για τις  επόμενες είκοσι (20) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων και δεν  δύναται να τροποποιηθεί ή απενεργοποιηθεί [άρθρο 3 παρ. 3 της αριθμ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (Β΄ 3344)]. Σε περίπτωση που δεν δηλωθούν σχολικές μονάδες, ο υποψήφιος δεν θα είναι διαθέσιμος για πρόσληψη  σε αυτές, ακόμα και αν έχει δηλώσει τις περιοχές προτίμησης στις οποίες αυτές ανήκουν, στο πλαίσιο της αριθμ. 100750/Ε1/12-8-2022 (ΑΔΑ: ΨΝΡΣ46ΜΤΛΗ-ΕΛΥ) πρόσκλησης.

(ζ) Στην περίπτωση που, μέχρι και τη μηχανογραφική ροή των προσλήψεων, κάποιο εκ των κενών  των σχολικών μονάδων που περιλαμβάνονται στο παράρτημα της παρούσης καλυφθεί από το  υφιστάμενο εκπαιδευτικό δυναμικό (πχ λόγω μη προγραμματισμένης επιστροφής εκπ/κού που τελούσε  σε άδεια), το συγκεκριμένο κενό δεν θα συμπεριληφθεί στη μηχανογραφική ροή και ως εκ τούτου ούτε στη σχετική Απόφαση πρόσληψης των εκπαιδευτικών.

Δείτε εδώ την πρόσκληση

Δείτε επίσης:

Εκπαιδευτικοί: Αιτήσεις για επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε τον Ιανουάριο

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …