ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντές σχολείων: Αιτήσεις μέχρι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

Διάδωσέ το

Διευθυντές σχολείων: Μέχρι τη Δευτέρα 9/1 θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οι υποψήφιοι διευθυντές σχολείων

Σύμφωνα με πληροφορίες του fresh -education.gr  η 9η Ιανουαρίου 2023 θα είναι και η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων και ανάρτησης των σχετικών δικαιολογητικών.

Η παράταση θα δώσει χρόνο στους υποψήφιους διευθυντές σχολείων να συμπληρώσουν την αίτηση τους  και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να εκδώσουν τα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών.

Όμως η παράταση  αυτή των 11 ημερών θα δημιουργήσει και προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και το fresh θα αναλύσει σε επόμενη δημοσίευση.

Όπως είχε ενημερώσει το fresh -education από 16/12 “Δεν είναι σίγουρο ότι οι υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων θα παραλάβουν εγκαίρως τα ΠΥΜ”

Έως την Παρασκευή 16/12, κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είχαν εκδώσει μόνο  το 10% των ΠΥΜ που ζητήθηκαν από τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων. Με αυτούς τους ρυθμούς δεν είναι σίγουρο ότι οι υποψήφιοι θα παραλάβουν εγκαίρως τα ΠΥΜ τους  ή μετά την προθεσμία της πλατφόρμας.

Επιπλέον στην πορεία των αιτήσεων προέκυψαν προβλήματα με την πλατφόρμα, όπως εσωτερικές “συγκρούσεις” (πχ μέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές) είτε γιατί απουσίαζαν κάποιες επιλογές ( π.χ  Μη προσμέτρηση ως διδακτικής υπηρεσίας η άσκηση καθηκόντων Υπευθύνου Κ.Π.Ε./Προϊσταμένου Κ.Ε.ΠΕ.Α).

Επίσης λόγω των νέων κριτηρίων αποτίμησης του έργου των υποψήφιων διευθυντών σχολείων σε σχέση με τις  κρίσεις προηγούμενων ετών, πολλοί υποψήφιοι για να επικαιροποιήσουν ή να αναζητήσουν σχετικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις από προγράμματα και επιμορφώσεις απευθύνθηκαν με αιτήσεις τους στους φορείς που τα υλοποίησαν αλλά αυτό θέλει λίγο χρόνο. Πολλοί υποψήφιοι περιμένουν ακόμη τις σχετικές βεβαιώσεις.

Πηγή fresh-education με ενεργό σύνδεσμο για τις ιστοσελίδες που  αντιγράφουν από το freshΤο πρώτο εκπαιδευτικό site στην Ελλάδα με ειδήσεις και αναλύσεις μόνο για την εκπαίδευση. Εγκυρότητα ενημέρωσης και αναλύσεων για τους αναγνώστες του χωρίς αντιγραφές.

Δείτε επίσης:

Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης: Ξεκινούν από αύριο 23/12 οι δηλώσεις συμμετοχής

Διευθυντές σχολείων: Η ΟΛΜΕ ζητά να συμμετέχουν και οι αιρετοί στα συμβούλια επιλογής τους

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …