ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απόφαση: Οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα σχολεία – self  test μία (1) φορά πριν από την Τρίτη

Διάδωσέ το

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρουσμάτων και επαφών στα σχολεία. Σύμφωνα με την απόφαση θα πραγματοποιείται ένα self  test  πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας

Τροποποίηση της   απόφασης  για τη«Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ει δικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών  κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύ τερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας  ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ.  και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τε χνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων  ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και  πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των  Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του  σχολικού έτους 2021-2022 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη  λειτουργία τους»

self  test μία (1) φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας

Α. Χρόνος διενέργειας του υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού καθώς και του εργαστηριακού διαγνωστικού  ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19. 

  1. Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από  τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για το  σύνολο των μαθητών/τριών όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης  διενεργείται μία (1) φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση,  την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας  κάθε σχολικής μονάδας, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24)  ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική  μονάδα. 


Ειδικά, για την σχολική εβδομάδα που διαρκεί από την  28η Μαρτίου 2022 έως την 1η Απριλίου 2022, ο υποχρε ωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται  δύο (2) φορές, ήτοι έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες  πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα την Τρίτη 29.3.2022 και την Παρασκευή 1.4.2022, αντιστοίχως.

 

  1. α) Οι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού  Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπι κού (Ε.Β.Π.) της εκπαίδευσης, οι οποίοι προσκομίζουν  Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. (EU Digital  COVID Certificate EUDCC) του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/953  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της  14ης Ιουνίου 2021 και του άρθρου πρώτου της από  30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 87), η  οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4806/2021 (Α’ 95)  με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού  προσώπου – κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό  ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19, ή βεβαίωση  εμβολιασμού της παρ. 5 του άρθρου 55 του ν. 4764/2020  (Α’ 256), ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου της  παρ. 1 του άρθρου 5 της υπ’ αρ. 2650/10.4.2020 (Β’ 1298)  κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Επικρατεί ας, όπως εκάστοτε ισχύει, ή ισοδύναμο πιστοποιητικό  ή βεβαίωση τρίτης χώρας, υποβάλλονται υποχρεωτικά  σε δωρεάν προληπτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μία  (1) φορά την εβδομάδα. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά πριν  από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι  τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στησχολι κή μονάδα., στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης,  Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) και στα  Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία  (Κ.Ε.ΠΕ.Α.). Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακο πές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο  υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται  έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα  προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Κρούσματα και στενές επαφές – Διαχείριση

 Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με επιβεβαιωμένη  νόσο COVID-19 

Ο μαθητής/τρια ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει  στο σχολείο μετά την παρέλευση τουλάχιστον πέντε (5)  ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα  ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με  πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς  την χρήση αντιπυρετικών, υπό τις εξής προϋποθέσεις: 

α) Οι μαθητές/τριες και τα εμβολιασμένα ή με ιστο ρικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου μέλη του  προσωπικού εφόσον την έκτη μέρα ο αυτοδιαγνωστικός  έλεγχος (self test) είναι αρνητικός. 

β) Τα μη εμβολιασμένα ή χωρίς ιστορικό νόσησης  εντός του τελευταίου τριμήνου μέλη του προσωπικού  εφόσον την έκτη μέρα ο εργαστηριακός διαγνωστικός  έλεγχος (rapid test) είναι αρνητικός. 

Οι μαθητές άνω των 12 ετών, καθώς και τα μέλη του  προσωπικού που επιστρέφουν στο σχολείο ή στην υπη ρεσία τους οι ενήλικοι κατά τα παραπάνω, υποχρεωτικά  για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες ακόμα χρησιμοποιούν  μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95  ή FFP2) ή διπλή μάσκα. 

Εάν μετά την παρέλευση του πενθημέρου ο αυτοδια γνωστικός έλεγχος νόσησης (self test) ή ο εργαστηρια κός διαγνωστικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης (rapid test)  κατά τα παραπάνω είναι θετικός ή συνεχίζει ο πυρετός  χωρίς άλλα συμπτώματα η απομόνωση εντός οικίας παρατείνεται. 

Διαβάστε όλη τη νέα απόφαση εδώ 

Επιμόρφωση ΕΑΝ: Ανοίγει ξανά το μητρώο του ΙΕΠ για αιτήσεις εκπαιδευτικών

Δείτε επίσης

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Διάδωσέ το Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συμβούλων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *