Μεταθέσεις: Έγγραφο για κενά και πλεονάσματα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Διάδωσέ το

“Προκειμένου να καταρτιστεί ο πίνακας και να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων έτους 2023 των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ79, ΠΕ86, ΠΕ91, ΠΕ60 και ΠΕ70, παρακαλούμε όπως καταχωρισθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα μεταθέσεων e-Datacenter τα σχετικά στοιχεία”, αναφέρει στο έγγραφό της η Δ/νση Διοίκησης Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΥΠΑΙΘ που απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Π.Ε. και στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010 (71Α΄) «Ο προσδιορισμός των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών γίνεται από τον διευθυντή εκπαίδευσης ύστερα από γνώμη του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των παραγράφων 2 και 3», δηλαδή αφού ελεγχθούν, επικαιροποιηθούν και οριστικοποιηθούν από τον Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης τα καταχωρισμένα στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα, όπως τα τμήματα που λειτουργούν, ο αριθμός των μαθητών κατά τάξη, τμήμα, κατεύθυνση ή άλλη ενότητα, οι θέσεις εκπαιδευτικών, το ονοματεπώνυμο και το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που τις κατέχουν, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ανήκουν στη σχολική μονάδα και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτήν, το ωρολόγιο πρόγραμμα, η ομάδα σχολείων στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα, κλπ. 

Σημειώνεται ότι κατά τον προσδιορισμό των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το άρθρο 28 του Ν. 4638/2019 (181Α΄), όσον αφορά τα Τμήματα Ένταξης. 

Σύμφωνα με την παρ. 7 του ίδιου άρθρου για την κατάρτιση του τελικού πίνακα απαιτούνται οι προτάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών/ντριών και η γνώμη των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.−Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.). 

Θα πρέπει, επομένως, να δηλωθούν με αντικειμενικότητα τα κενά και πλεονάσματα προσωπικού όπως προκύπτουν από τα πραγματικά στοιχεία που έχουν καταχωριστεί και στο ηλεκτρονικό σύστημα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 4 του Π.Δ. 50/1996 και άρθρα 5  και 7 του Ν.3848/2010). Επισημαίνεται ότι ο μη σωστός έλεγχος εμπίπτει στις διατάξεις του εδαφίου β της παρ. 1 του άρθρου 107 του Ν. 3528/2007 (26Α΄), όπως ισχύει. 

Έπειτα από τα παραπάνω, με ευθύνη των Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης, πρέπει να συμπληρωθούν από 07-02-2023 έως 14-02-2023 οι στήλες: 

  • «Οργανικές θέσεις», 
  • «Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί ΜΟΝΙΜΟΙ», 
  • «Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί ΙΔΑΧ», 
  • «Υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί» 
  • «Έλλειμμα(-) / Πλεόνασμα (+) Προσωπικού» 

Ακολούθως, με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών/ντριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης πρέπει να συμπληρωθεί μέχρι 16-02-2023 η στήλη «Πρόταση Περιφερειακού Διευθυντή/ντριας ελλείμματα (-) / πλεονάσματα (+)». Κατά τη συμπλήρωση της στήλης αυτής να δηλωθούν κενά/πλεονάσματα σε όλες τις ειδικότητες για τις οποίες υπάρχει συμπληρωμένη πληροφορία στη στήλη «ΕΛΛΕΙΜΜΑ/ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ», ακόμα κι αν η πρόταση του/της Περιφερειακού είναι η ίδια με την καταχώρηση της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης. 

Δείτε εδώ το όλο έγγραφο

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …