Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τζανάκης: Η Όμικρον μεταδίδει μία – δύο ημέρες πριν και μετά από τα συμπτώματα ενώ τα τεστ βγαίνουν αρνητικά

Διάδωσέ το

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Νίκος Τζανάκης, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας εξέφρασε την άποψη ότι είναι προτιμότερο να ανοίξουν τα σχολεία στις 17 Ιανουαρίου γιατί «τότε θα έχει σχεδόν αποτυπωθεί η επίδραση των γιορτών και θα έχουμε τους πανδημικούς δείκτες ώστε να αποφασίσουμε για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Ο Νίκος Τζανάκης  σχετικά με την  επιδημιολογική κατάσταση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων είπε ότι έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία και ειδικά η Όμικρον που μεταδίδει μία – δύο ημέρες πριν από τα συμπτώματα και μία – δύο ημέρες μετά τα συμπτώματα.

Παρακινδυνευμένη η επανέναρξη τώρα των σχολείων

«Έχουμε πολύ συχνά αρνητικά αντιγoνικά τεστ και έχουμε συμπτώματα και αναγκαζόμαστε να κάνουμε μοριακά τεστ. Όλο αυτό το διάστημα μεταδίδουμε. Εν μέσω τέτοιας πανδημικής έξαρσης είναι παρακινδυνευμένη η επανέναρξη τώρα των σχολείων», επισήμανε ο κ. Τζανάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα υπολείπεται σε εμβολιαστική κάλυψη σε ποσοστό 15 – 20% σε σχέση με άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Κόπτσης – σχολεία: Αλίμονο αν δεν γίνονται self test σε μαθητές και δηλώνονται αρνητικοί στην πλατφόρμα

 Κύριε, η μαμά δε μου έκανε σήμερα το τεστ» και σε λίγη ώρα εμφανίζεται η δήλωση αρνητικού τεστ στην πλατφόρμα 

Εξαδάκτυλος – Όμικρον: Θα υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία υπηρεσιών και επιχειρήσεων

Αλ. Κόπτσης: Πρόθεση του ΥΠΑΙΘ είναι να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία


Πηγή: ertnews.gr

Εξαδάκτυλος – Όμικρον: Θα υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία υπηρεσιών και επιχειρήσεων

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία υπηρεσιών και επιχειρήσεων,  λόγω τη υπερμεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον που θα οδηγήσει σε απουσίες προσωπικού, τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σήμερα στο OPEN

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, οι ανεμβολίαστοι πάνω από 50 ετών κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Όμικρον ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί  με τρεις ή δύο δόσεις είναι προφυλαγμένοι.

Για τα σχολεία ο  κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι δεν γνωρίζει τι θα αποφασίσει η Επιτροπή, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα και τήρηση των όσων αποφασιστούν γιατί το φαινόμενο με την Όμικρον θα εξελιχθεί πολύ γρήγορα.

Σε περίπτωση που τα σχολεία ανοίξουν, τα ερωτήματα εκπαιδευτικών και γονέων, που λαμβάνει το fresh education.gr, είναι ποιος θα κάνει μάθημα στις τάξεις των εκπαιδευτικών που θα απουσιάζουν λόγω νόσησης/καραντίνας, των ίδιων ή των παιδιών τους, διότι σε σε πολλές περιπτώσεις, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν υπήρχε αντικατάσταση εκπαιδευτικού που απουσίαζε  από το σχολείο και οι γονείς αναγκάζονταν και κρατούσαν τα παιδιά τους στο σπίτι γιατί το σχολείο δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην κάλυψη των ωρών των εκπαιδευτικών που απουσίαζαν.

Δείτε επίσης

Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί: webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών

Διάδωσέ το Τεχνητή νοημοσύνη, προκλήσεις και προβληματισμοί Επιμορφωτικό webinar Θεολόγων εκπαιδευτικών Στερεάς, Θεσσαλίας, Μακεδονίας  Συνεχίζονται …

Πρώτο σχόλιο

  1. ΑντιγΟνικό παιδιά. δεν είναι γωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *