Τέλος η τηλεκπαίδευση! H δια ζώσης διδασκαλία είναι τώρα ο σκοπός

Διάδωσέ το

“H σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θεσπίστηκε στη χώρα μας, ώστε να μετριαστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις σε περιπτώσεις υγειονομικής κρίσης ή άλλης έκτακτης ανάγκης” (ΥΠΑΙΘ 12-05-2020)

Τηλεκπαίδευση ή δια ζώσης διδασκαλία Ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου με ασφάλεια και με τα πρωτόκολλα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί, διαβεβαίωσε   η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μάκρη,  μιλώντας σήμερα στον  ΣΚΑΪ.

Έχουμε δέκα ήμερες μπροστά μας και θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ειδικούς για να αξιολογηθούν τα δεδομένα. Αν χρειαστεί, θα υποδείξουν προσαρμογές του πρωτοκόλλου που ισχύει στα σχολεία και το οποίο ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό, είπε η υφυπουργός, υπενθυμίζοντας  ότι  από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα περίπου 81.000, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “τα νούμερα στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν σημασία”.

“Κύριε, η μαμά δε μου έκανε σήμερα το τεστ» και σε λίγη ώρα εμφανίζεται η δήλωση αρνητικού τεστ στην πλατφόρμα…

Η υφ. Παιδείας ανέφερε επίσης ότι: “στην αρχή της σχολικής χρονιάς συμφωνήσαμε όλοι, ακόμη και τα κόμματα που έχουν κάνει ενστάσεις, ότι η δια ζώσης διδασκαλία πρέπει να είναι ο σκοπός

Τέλος, εκφράζοντας την προσωπική της άποψη, είπε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid τεστ.

Πατήστε εδώ για τους  λόγους που η τηλεκπαίδευση τώρα δεν είναι καλή λύση

“Απολύτως ισοδύναμη η εξ αποστάσεως με τη δια ζώσης διδασκαλία”

Τι έλεγε η υφ. Παιδείας κα Ζ. Μακρή στις 8/2/2021: 

“Άλλοι μαθητές διδάσκονται δια ζώσης και άλλοι μαθητές διδάσκονται εξ αποστάσεως. Είναι δύο διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας απολύτως ισοδύναμοι. Γιατί και η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά και το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της  ύλης που εξετάζεται..  , εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά γνωρίζουν πώς θα λειτουργήσουν και γενικά το σύστημα λειτουργεί πολύ καλά. Τώρα παρέχεται η εκπαίδευση όπως πρέπει”

Στη διαπίστωση αυτή είχε καταλήξει υ υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή σε συζήτηση που είχε για εκπαιδευτικά θέματα, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90, 1” και την εκπομπή “Secret”,με τον Παναγιώτη Τζένο.

Μαγιορκίνης: Να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία – Εξαιρετικά μολυσματική η Όμικρον 

Συνταγματική η αφαίρεση μαθημάτων σχεδίου Γ Λυκείου – Ακυρώνεται η κατάργηση καλλιτεχνικών

Οικονόμου: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για να μην ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Πρώτο σχόλιο

  1. 1. Να αλλάξει ΑΜΕΣΑ το πρωτόκολλο για τα σχολεία
    2. Να αποστέλλονται έγκαιρα self test στα σχολεία για να μοιράζονται στην ώρα τους στους μαθητές και όχι μετά από βδομάδες. Δεν μπορούμε να λέμε στο γονέα να κάνει καθημερινά έλεγχο στο παιδί του αλλά να μην έχουμε να του δώσουμε test

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *