Σχολεία- αξιολόγηση: Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου συνοπτικές εκθέσεις στην πλατφόρμα του ΙΕΠ

Διάδωσέ το

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τη νέα απόφαση της υφυπουργού Παιδείας για τον συλλογικό  προγραμματισμό εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο

Σύμφωνα με την απόφαση

Οι σχολικές μονάδες όλων των τύπων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας  εφαρμόζουν κάθε έτος διαδικασίες εσωτερικής αξιολόγησης, ως προς τη λειτουργία τους και την ποιότητα του  παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Διατάξεις για την εφαρμογή   του συστήματος Εσωτερικής  και Εξωτερικής Αξιολόγησης σχολικών μονάδων  κατά το σχολικό έτος 2021-2022. 

1. Κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022,  οι σχολικές μονάδες προβαίνουν σε γενική εκτίμηση  του έργου και των λειτουργιών της σχολικής μονάδας  του προηγούμενου έτους (2020-21), και υποβάλλουν  συνοπτική Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης στην ειδική  ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π., πριν τη διαδικασία του  Συλλογικού Προγραμματισμού που προβλέπεται στο  άρθρο 4 της παρούσας και όχι αργότερα από το τέλος  Σεπτεμβρίου 2021.

2. Η Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης της σχολικής  μονάδας περιλαμβάνει μόνο τα σημεία 1-4 που αναφέρονται στο άρθρο 5 της παρούσας, ήτοι: 

  1. Τη σύντομη περιγραφή της ταυτότητας σχολικής  μονάδας (μαθητικό δυναμικό, στελέχωση, υποδομές,  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σχολείου με βάση το κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον κ.λπ.). Στο πεδίο αυτό  καταγράφονται και οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν  ενδεχομένως επιδράσει στη λειτουργία της σχολικής μονάδας το σχολικό έτος αναφοράς και πρέπει να ληφθούν  υπόψη κατά την αποτίμηση του έργου της, 2. την αποτίμηση των λειτουργιών της σχολικής μονάδας, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, με βάση τους  εννέα (9) άξονες (σε τετράβαθμη κλίμακα σύμφωνα με  το άρθρο 3 της παρούσας),

3. τη συνοπτική τεκμηρίωση της αποτίμησης αυτής,

4. τα θετικά σημεία και τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν στις τρεις λειτουργίες της σχολικής μονάδας.

Συνοπτική έκδοση της Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης αναρτάται στην ιστοσελίδα του σχολείου, ενώ τα  τεκμήρια που συνδέονται με την αποτίμηση των επιμέρους αξόνων παραμένουν στο αρχείο του σχολείου  και είναι διαθέσιμα στην περίπτωση που ζητηθούν από  τον/την αρμόδιο/α Σύμβουλο Εκπαίδευσης ή Επόπτη  Ποιότητας της Εκπαίδευσης.

Διαβάστε εδώ τις 3 αλλαγές με τη  νέα υπουργική απόφαση

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *