ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχολεία: Έρχεται νέα απόφαση για τα διευρυμένα ολοήμερα

Διάδωσέ το

 

Επιστροφή στο κλασικό ολοήμερο θα κάνουν πολλά σχολεία που έχουν οριστεί ως διευρυμένα ολοήμερα. Τα μηνύματα που πήρε η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ από Διευθυντές Εκπαίδευσης την περασμένη Παρασκευή είναι ότι σχολεία στην επαρχία  αν και είχαν οριστεί ως διευρυμένα δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό εγγραφών.

Στις μεγάλες πόλεις όμως δεν συμβαίνει το ίδιο, οι εγγραφές μαθητών είναι ικανοποιητικές και τα περισσότερα σχολεία που ορίστηκαν θα λειτουργήσουν ως διευρυμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του fresh -education.gr .

Ο αποχαρακτηρισμός των σχολείων που δεν είχαν τελικά εγγραφές θα είναι και αποτέλεσμα μιας “ιδιαίτερης” τακτικής από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ που:

  • πρώτα όρισε τα σχολεία και μετά έκανε εγγραφές
  • κάλεσε τους γονείς για εγγραφές  από 1 Σεπτεμβρίου ενώ οι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν είχαν αποφασίσει για δραστηριότητες γιατί  οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είχαν τοποθετηθεί ακόμη

Επίσης κατά τη διάρκεια των εγγραφών δεν ήταν ξεκαθαρισμένο  αν όλοι μαθητές μπορούσαν να εγγραφούν, δηλαδή και αυτοί που δεν είχαν εγγραφεί στο κλασικό ολοήμερο τον Ιούνιο. Δείτε εδώ σχετική δημοσίευση του fresh -education.gr

Οι μαθητές θα πηγαίνουν διαβασμένοι στο σπίτι

Επιπλέον οι διαβεβαιώσεις ότι οι μαθητές θα πηγαίνουν διαβασμένοι στο σπίτι δεν φάνηκαν ιδιαίτερα πειστικές από την ανάλυση του προγράμματος του νέου διευρυμένου ολοήμερου.Σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι όλοι οι μαθητές  που θα παρακολουθούν το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο στο δημοτικό και θα προετοιμάζονται για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας από το σχολείο, γιατί όπως αναφέρει:

“Κατά τη διάρκεια της 2ης ζώνης δεν υπάρχει σαφής προγραμματισμός αφού μπορεί να είναι όλο το 2ωρο αφιερωμένο στη Μελέτη και την Προετοιμασία της επόμενης ημέρας, μπορεί όμως και όχι! Ουσιαστικά, τα παιδιά θα συνεχίσουν να έχουν «δουλειά» και για το σπίτι, μετά τις 6 μ.μ. εξαντλημένα και καταπονημένα. Πόσο μάλλον όταν η 2η ώρα θα ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων ανάλογα με τις ώρες που θα τους περισσεύουν”

Οι εκπαιδευτικοί που είχαν τοποθετηθεί σε αυτά τα σχολεία προκαταβολικά για να καλύψουν τις διδακτικές ώρες του διευρυμένου ωραρίου, θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία των Διευθύνσεων που παρουσιάζονται κενά.

Δείτε επίσης:

Εξωδιδακτικά καθήκοντα: Ο Διευθυντής αναθέτει στους εκπαιδευτικούς τη διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων

Εφημερίες εκπαιδευτικών: Τι αλλάζει σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία

Βρείτε τη σελίδα  στο facebook freshedu

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *