Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΛΜΕ: Υπάρχουν οργανικά κενά – Να ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων μετάθεσης για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Διάδωσέ το

Να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα αιτήσεων μετάθεσης και να δοθεί στους/στις νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς το δικαίωμα να αιτηθούν μετάθεση την τρέχουσα σχολική χρονιά, ζητά η ΟΛΜΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επανέρχεται στο θέμα της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για δύο έτη στη θέση τοποθέτησής τους και ζητά να καταργηθεί άμεσα η υπουργική  απόφαση  με αριθμ. 93395/Ε1/28-7-2021, η οποία βασίζεται στην παρ.5 του άρθρου 62 του ν.4589/19:   «Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177).».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι η υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για 2 χρόνια στην θέση τοποθέτησής τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αυτούς, χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως στη δημόσια εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

Με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας έχουν διαθέσιμα οργανικά κενά για τις περισσότερες ειδικότητες, επαναφέρουμε το αίτημα της Ομοσπονδίας για μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην θέση τοποθέτησης από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Ως εκ τούτου, απαιτούμε να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα αιτήσεων μετάθεσης και να δοθεί στους/στις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους το δικαίωμα να αιτηθούν μετάθεση την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα της ΟΙΕΛΕ για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στον καιρό της πανδημίας – Το ψηφιακό ερωτηματολόγιο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Πρόσκληση σχολείων για συμμετοχή σε ενημερωτικές δράσεις

Διευθυντές Εκπαίδευσης: Πίνακες Δεκτών και μη Δεκτών υποψηφίων

Σχολεία: Αρχίζουν οι διαδικασίες για εθνικές εξετάσεις 12.000 μαθητών Στ’  Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου (Πρόσκληση)

 freshedu 

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *