ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λινού – άνοιγμα σχολείων: Μόνο με self test τα σχολεία θα κλείσουν

Διάδωσέ το

Άνοιγμα σχολείων μόνο με διενέργεια μοριακών τεστ προτείνει η Αθηνά Λινού, καθώς αν επιλεγεί η εξέταση με self test αναγκαστικά «θα κλείσουν, καθώς θα είναι μεγάλη η διασπορά μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε ότι για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, αυτό μπορεί να γίνει μόνον εάν εκπαιδευτικοί και μαθητές κάνουν μοριακά τεστ.

Η κ. Λινού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, επεσήμανε ότι η «έκρηξη» των κρουσμάτων της Όμικρον θα είναι τόσο μεγάλη που στην πορεία,  εάν δηλαδή επιλεγεί η εξέταση με self test, αναγκαστικά τα σχολεία θα κλείσουν, καθώς θα είναι μεγάλη η διασπορά μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Το γεγονός αυτό υπογράμμισε, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη διάδοση στην περίπτωση που επιλεγεί η συγχώνευση τμημάτων εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικών προκειμένου να μην κλείσουν τα σχολεία.

Υφυπουργός Παιδείας: Κανονικά στο σχολείο οι μαθητές με συνάχι και αρνητικό self test

Κόπτσης – άνοιγμα σχολείων: Αλίμονο αν δεν γίνονται self test σε μαθητές και δηλώνονται αρνητικοί στην πλατφόρμα

Θεωρώ αδιανόητο να έχουμε δημιουργήσει ένα τέτοιο σύστημα ελέγχου, αλίμονο να υπάρχει αυτή η περίπτωση ασυνέπειας από γονείς”, τόνισε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτσης, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο της ΕΡΤ1 αν είναι σε γνώση του ότι κάποιοι γονείς ίσως να μην πραγματοποιούν τα self test στα παιδιά τους αλλά να τα δηλώνουν αρνητικά στη σχετική πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ως εδώ με τις σχολικές εκδρομές! Να μπει τώρα τέλος στην ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Ο Γενικός Γραμματέας ενόψει της απόφασης της Κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου είπε ότι η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνει με ασφάλεια.

Σε ερώτηση τι θα γίνεται με την αναπλήρωση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω νόσησης ο κ. Κόπτσης δεν απάντησε συγκεκριμένα, απλά σημείωσε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια.

Διαβάστε επίσης:

“Κύριε, η μαμά δε μου έκανε σήμερα το τεστ» και σε λίγη ώρα εμφανίζεται η δήλωση αρνητικού τεστ στην πλατφόρμα…

Δημόπουλος: Τα μέτρα που προτείνει για τα σχολεία

Κόπτσης – σχολεία: Αλίμονο αν δεν γίνονται self test σε μαθητές και δηλώνονται αρνητικοί στην πλατφόρμα

 www.facebook.com/freshedu

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

3 Σχόλια

  1. Τους νοιάζει η υγεία των παιδιών και των υπολοιπων πέρσι έκλεισαν τα σχολεία με ελάχιστα κρούσματα σε μια εβδομάδα από το άνοιγμα τους θα φτάσουν 100 χιλιάδες μπράβο τους

    • Το Σεπτέμβρη που άνοιξαν τα σχολεία 9 παιδιά στην τάξη τις κόρης μου ήταν θετική. Από φόβο γιατί δεν έκλεισε το τμήμα τις έκανα 2 φορές την εβδομάδα μοριακό τεστ τον 60 ευρο….. Αν τους ενδιαφέρει η υγεία τον παοδιον στα σχολεία να βάλουν και δωρεάν στα παιδιά μοροακα τεστ.. και κατά την γνώμη μου τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν ακόμα

  2. Το Σεπτέμβρη που άνοιξαν τα σχολεία 9 παιδιά στην τάξη τις κόρης μου ήταν θετική. Από φόβο γιατί δεν έκλεισε το τμήμα τις έκανα 2 φορές την εβδομάδα μοριακό τεστ τον 60 ευρο….. Αν τους ενδιαφέρει η υγεία τον παοδιον στα σχολεία να βάλουν και δωρεάν στα παιδιά μοροακα τεστ.. και κατά την γνώμη μου τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *