Κεραμέως για μέτρα στα σχολεία: Θα είχαμε 310.000 εν δυνάμει κρούσματα

Διάδωσέ το

Τα  μέτρα για τα σχολεία  παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, η κ. Κεραμέως τόνισε πως «Εντοπίστηκαν χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα, 31.000 μέχρι χθες, τα οποία απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού. Δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία κάνατε μία δήθεν απεγνωσμένη έκκληση – να μην ανοίξουν τα σχολεία. Αν σας είχαμε ακούσει, αυτά τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας. Δεν θα είχαν κοινωνικές επαφές με τουλάχιστον άλλα 10; 310.000 εν δυνάμει κρούσματα κ. Φίλη, ως απόρροια της έκκλησής σας. Ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε.» και παρέθεσε τα εξής:

  • Η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία ξεκίνησε και όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, προσήλθαν στις δομές τηρώντας το νέο πρωτόκολλο. Και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης για τον καταλυτικό τους ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
  • Έχει ήδη πραγματοποιηθεί 3 φορές αυτήν την εβδομάδα ο μαζικότερος έλεγχος κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας 1,6 εκ του πληθυσμού, 3 φορες την εβδομαδα, μεσα σε μολις 24 ωρες καθε φορα.
  • Έγινε μια τεράστια επιχείρηση διανομής σχεδόν 7 εκ. δωρεάν τεστ σε λίγες μόνο ημέρες. Σχεδόν 9 στους 10 δικαιούχους πήραν δωρεάν τεστ από τα φαρμακεια, ενώ υπήρχαν διαθέσιμα και σε κάθε σχολείο της χώρας, σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να προμηθευτεί από εκεί.
  • Τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων μαθητών αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα είναι μόλις 2 σε πάνω από 80.000.
  • Την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων προσλήφθηκαν σχεδόν 5000 πρόσθετοι εκπαιδευτικοί, για να καλύψουν τις αναγκες από νοσουντες εκπαιδευτικους, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση.
  • Οι γονείς πήγαν στην εργασία τους και όλοι χάρηκαν με την επιστροφή στη νέα κανονικότητα με μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Καταγραφή εξοπλισμού ΤΠΕ: Νέες οδηγίες για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

 www.facebook.com/freshedu

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *