Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς θα γίνει η καταγραφή εξοπλισμού ΤΠΕ στα σχολεία (αναλυτικές οδηγίες)

Διάδωσέ το

Καταγραφή εξοπλισμού ΤΠΕ στα σχολεία. Με αφορμή την εγκύκλιο με Θέμα  «Αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών ΤΠΕ» της  Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής (Αριθ. Πρωτ. 2277/ΓΔ4 10/1/2022)  που έχει σταλεί στα σχολεία και προς διευκόλυνση των σχολικών μονάδων, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις ακόλουθες οδηγίες. σε σχέση με τη χρήση του Κτηματολογίου υποδομών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) των σχολείων (http://inventory.sch.gr)

inventory.sch.gr – Οδηγίες για τη χρήση του Κτηματολογίου υποδομών

Τι είναι η εφαρμογή του κτηματολογίου Inventory.sch.gr;

Η συγκεκριμένη εφαρμογή που λειτουργεί στη διεύθυνση http://inventory.sch.gr απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα και στις αντίστοιχες διοικητικές µονάδες του ΠΣΔ, εξασφαλίζοντας την ηλεκτρονική καταγραφή του ΤΠΕ εξοπλισµού των σχολικών και διοικητικών µονάδων.

Που συνδέομαι και με ποιο κωδικό ;

Συνδέστε στη διεύθυνση  (url)   http://inventory.sch.gr/  με όνομα χρήστη και κωδικό, τα στοιχεία (όνομα χρήστη και τον αντίστοιχο κωδικό πρόσβασης) του επισήμου e-mail τους σχολείου.

Δεν χρησιμοποιείτε το λογαριασμό του Myschool ή άλλο λογαριασμό που πιθανόν έχει το σχολείο μου στο ΠΣΔ.

Μπορούν να αποδοθούν δικαιώματά σε λογαριασμό εκπαιδευτικού για εισαγωγή και διαχείριση εξοπλισμού;

Εάν το σχολείο επιθυμεί να αποδοθούν δικαιώματα και σε προσωπικούς λογαριασμούς εκπαιδευτικών μπορεί να αποστείλει σχετικό αίτημα στις υπηρεσίες υποστήριξης χρηστών του ΠΣΔ σύμφωνα με το https://www.sch.gr/helpdesk/  ή με την υποβολή δελτίου υποστήριξης στο https://helpdesk.sch.gr. Στο αίτημα θα πρέπει να περιέχεται  το όνομα χρήστη, το Ον/μο του εκπαιδευτικού καθώς και τον ρόλο που πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι πραγματικά είναι;

 

Υπηρετώ σε πολλές μονάδες, μπορεί να μου αποδοθεί ο ρόλος της Εισαγωγής και Διαχείρισης για όλες τις μονάδες που υπηρετώ;

Ναι, αρκεί να σταλεί αίτημα από κάθε σχολική μονάδα  για να σας αποδοθούν οι ρόλοι. Ένας εκπαιδευτικός μπορεί να έχει ρόλους σε πολλαπλές μονάδες.

Απαιτείται  Απογραφή;

Όχι, στην παρούσα φάση.

Πως θα προετοιμαστώ για την καταγραφή του εξοπλισμού;

Θα πρέπει να έχετε στη διάθεση σας είτε τα δελτία αποστολής του εξοπλισμού, είτε να κάνετε μια επιτόπου αποτύπωση του εξοπλισμού. Για να ελέγξετε το περιεχόμενο ενός υπολογιστή μπορείτε να συμβουλευτείτε και λογισμικά όπως το hwinfo. (https://www.hwinfo.com/)

Ποιος εξοπλισμός καταγράφεται;

Ο εξοπλισμός διαχωρίζεται σε 4  κατηγορίες Υπολογιστικός Εξοπλισμός, Δικτυακός Εξοπλισμός, Περιφερειακός Εξοπλισμός και Λογισμικό.

Στην πρώτη κατηγορία του υπολογιστικού εξοπλισμού μπορούν να καταγραφούν είδη όπως Laptop, Workstation (Desktop), Server, Tablet, Βιντεοπροβολείς, Οθόνες, Διαδραστικοί Πίνακες. Για την ολοκληρωμένη καταγραφή ενός laptop ή ενός workstation θα πρέπει να διαθέτετε στοιχεία που αφορούν τον Επεξεργαστή- Cpu, τη Μνήμη-Ram, τον Σκληρό Δίσκο- HDD και το Λειτουργικό Σύστημα- OS.

Στην κατηγορία Δικτυακού Εξοπλισμού καταγράφονται είδη όπως το router, το switch και Access Point.

Στην κατηγορία του Περιφερειακού Εξοπλισμού καταγράφονται είδη όπως ο Εκτυπωτής, ο Scanner

 Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες πατώντας εδώ

Διαβάστε επίσης:

Αξιολόγηση: Νέα παράταση στα σχολεία για την κατάθεση σχεδίων δράσης

Σχολεία: «Πιο πολλά κρούσματα; Πιο πολλά πανηγύρια!» -Tι είπε ο Ν. Φίλης

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *