ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Εγγραφές εκπαιδευτικών για την 4η επιμορφωτική περίοδο

Διάδωσέ το

επιμόρφωση

Το Ι.Ε.Π. στο πλαίσιο της Πράξης: «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες μέσω Εργαστηρίων»  απευθύνει πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής  στην 4η επιμορφωτική περίοδο της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης σε εν ενεργεία μόνιμους και αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς  Α/θμιας (Νηπιαγωγείο- Δημοτικό) και Β/θμιας (Γυμνάσιο) Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022, στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες μέσω  Εργαστηρίων»  

  1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Η εξ αποστάσεως επιμόρφωση για το σχολικό έτος 2021-2022 θα έχει συνολική διάρκεια που αντιστοιχεί σε τριάντα έξι (36) ώρες, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 

Α. Εισαγωγή στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων (Περιλαμβάνει ένα κείμενο και τέσσερα βίντεο  συνολικής διάρκειας μελέτης/παρακολούθησης 1,5 ώρας). 

Β. Θεματικές Ενότητες Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. (Περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες συνολικής διάρκειας μελέτης/παρακολούθησης 32 ωρών) 

ΦΠ. Εργαστήρια Δεξιοτήτων για την θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» ΔΚ. Εργαστήρια Δεξιοτήτων για την θεματική ενότητα «Δημιουργώ και Καινοτομώ» EE. Εργαστήρια Δεξιοτήτων για την θεματική ενότητα «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ» EZ. Εργαστήρια Δεξιοτήτων για την θεματική ενότητα «Ζω καλύτερα – Ευ ζην» 

Η κάθε θεματική Ενότητα αποτελείται από έξι υποχρεωτικές υποενότητες ανεξάρτητα από τη  βαθμίδα στην οποία απευθύνονται επειδή εστιάζουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι τόσο  στο γνωστικό θέμα της ενότητας. 

Κάθε υποενότητα περιλαμβάνει: 

  • δύο βιντεομαθήματα,  
  • ένα κείμενο μεθοδολογίας υλοποίησης εργαστηρίου,  
  • παραδείγματα εφαρμογής μεθοδολογίας υλοποίησης εργαστηρίου – Σύνδεση με τα  προγράμματα σπουδών και  
  • μια άσκηση αυτοαξιολόγησης – κουίζ,  

Επίσης ο κάθε επιμορφούμενος επιλέγει ένα πρόγραμμα εφαρμογής υλοποίησης εργαστηρίου  σε μορφή βιντεομαθημάτων συνολικής διάρκειας παρακολούθηση μιας (-1-) ώρας.

Γ. Εκπαιδευτικά θέματα για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων (Περιλαμβάνει έξι κείμενα, μια  παρουσίαση και βίντεο διάρκειας μελέτης/παρακολούθησης 2 ωρών και μισή ώρα αξιολόγηση  για την απόκτηση της βεβαίωσης). 

Το επιμορφωτικό υλικό θα είναι διαθέσιμο από τις 04-03-2022.  

  1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 3.1 Διαδικασία υποβολής δήλωσης συμμετοχής– Επιλογή 

Οι ενδιαφερόμενοι/νες μόνιμοι και αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί Α/θμιας (Νηπιαγωγείο- Δημοτικό) και Β/θμιας (Γυμνάσιο) Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021- 2022, υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Ε.Π. (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php) ακολουθώντας την αναγραφόμενη στην ιστοσελίδα σχετική διαδικασία. 

Η πρόσβαση των εγγραφέντων εκπαιδευτικών στην ψηφιακή πλατφόρμα του  προγράμματος επιμόρφωσης του ΙΕΠ θα δίνεται σταδιακά ανά ομάδες σύμφωνα με τις  δυνατότητες του προγράμματος.

3.2 Προθεσμία υποβολής δήλωσης συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής από τη Δευτέρα 07-02-2022 ώρα 13:00 έως
και την Δευτέρα 28-02-2022 ώρα 13:00.
Η πρόσβαση των εγγραφέντων της 4ης Επιμορφωτικής Περιόδου θα είναι δυνατή από την Παρασκευή 04-03-2022 και ώρα 13:00 στη διεύθυνση https://elearning.iep.edu.gr/study/course/view.php?id=510 ΜΟΝΟ με τους κωδικούς TAXIS

Διαβάστε εδώ την πρόσκληση

Διαβάστε επίσης:

Εγκύκλιος: Επιλογή μελών Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Ε.ΠΕ.Α και Υπευθύνων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Δείτε επίσης

Αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό 2024-2025

Διάδωσέ το Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και πίνακας απορριφθεισών αιτήσεων απόσπασης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *