Διευθυντές σχολείων: Υπεύθυνες δηλώσεις, υπηρεσία και ΤΠΕ “κόβουν” υποψήφιους (πίνακες)

Διάδωσέ το

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για τους νέους Διευθυντές σχολείων. Σήμερα Τρίτη 17.1 ανακοινώνονται σταδιακά οι προσωρινοί πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας.

Το Υπουργείο Παιδείας   τις προηγούμενες ημέρες δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να διευκρινιστούν θέματα σχετικά με δικαιολογητικά των υποψήφιων διευθυντών σχολείων και την  κατάρτιση των πρώτων πινάκων.

Διευθυντές σχολείων: Υπεύθυνες δηλώσεις, υπηρεσία και ΤΠΕ “κόβουν” υποψήφιους (πίνακες)

Στους  πίνακες μη δεκτών υποψήφιων που δημοσιεύουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους δεν γίνεται δεκτή η αίτηση των υποψήφιων γα τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής.

Μη δεκτές χαρακτηρίζονται πολλές υποψηφιότητες για λόγους όπως:

Απουσία πιστοποίησης ΤΠΕ Α΄ επιπέδου

Μικρότερη εκπαιδευτική υπηρεσία από την απαιτούμενη

Δεν αναγράφονται στην Υπεύθυνη Δήλωση όσα ορίζονται στην προκήρυξη

Υπάρχουν όμως και υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων που τα ονόματά τους δεν εμφανίζονται ούτε στους δεκτούς, ούτε στους μη δεκτούς της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης . Με το θέμα αυτό ασχολείται το fresh και θα αναλύσει σε δημοσίευσή του  τι έχει συμβεί.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν έγγραφη ένσταση κατά των πινάκων μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την επόμενη της ανάρτησής τους. Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσω της ίδιας ειδικής εφαρμογής υποβολής αιτήσεων.

Μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή τους, τα συμβούλια αποφαίνονται αιτιολογημένα για τις ενστάσεις, αναπροσαρμόζουν τους πίνακες και ενημερώνουν σχετικά τους ενδιαφερομένους.

Δείτε παρακάτω ενδεικτικούς πίνακες μη δεκτών υποψηφιοτήτων που δημοσίευσαν σήμερα Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

 

Το χρονοδιάγραμμα με τις ακριβείς ημερομηνίες που έχουν στα χέρια τους οι Διευθυντές Εκπαίδευσης για τις επιλογές διευθυντών σχολείων μετά από σχετικές οδηγίες του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλ. Κόπτση και δημοσίευσε αποκλειστικά το https://fresh-education.gr εδώ έχει ως εξής:

17 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων ( ίσως κάποιες διευθύνσεις να τους δημοσιεύσουν αύριο ή μεθαύριο)

18,19,20 Ιανουαρίου ενστάσεις υποψήφιων

23 Ιανουαρίου οι τελικοί πίνακες δεκτών υποψηφίων

Ακολουθεί η εξέταση/καταμέτρηση των μονάδων στα σχετικά πεδία/κριτήρια που έχουν συμπληρώσει οι υποψήφιοι Διευθυντές σχολείων. Η μοριοδότηση πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι 27 Φεβρουαρίου.

Από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου ενστάσεις επί των προσωρινών πινάκων μοριοδότησης.

Τις επόμενες ημέρες η εξέταση των ενστάσεων και έκδοση τελικών πινάκων μοριοδότησης.

Από 8 έως 30 Μαρτίου συνεντεύξεις υποψήφιων διευθυντών σχολείων.

Δείτε επίσης:

Πανελλαδικές 2023: Τέλος το διπλό Μηχανογραφικό – Τροποποίηση απόφασης

ΠΕΑΔ συνάντηση με Κόπτση: Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το 2023 δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε και αποκλείστηκαν

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Δηλώσεις για τοποθέτηση από την Τετάρτη 18-1

freshedu

Δείτε επίσης

Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία

Διάδωσέ το Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» για μαθητές/τριες …